ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OBC s'acosta al 'lied'

24/3/2010 |

 

El nou director titular, Pablo González, presenta la seva primera temporada, la 2010-2011, amb la voluntat d'integrar els músics en les decisions artístiques.

 

El nou director titular de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Pablo González, va presentar ahir la programació de la temporada 2010-2011, amb 31 programes que tenen com a fil conductor tres compositors: Mahler, Schumann i Gerhard. Una de les novetats que vol aportar González és precisament treballar línies temàtiques i també -important- treballar amb els músics. Vol que "tinguin veu en la comissió artística i en la definició de les temporades", ja que, "en definitiva, són ells els que fan la música".

Pel que fa a la temporada 2010-2011, presenta un gran nombre de solistes, principalment vocals, ja que l'aproximació a Mahler, més que des del vessant simfònic, com ha estat habitual fins ara, es farà des del liederístic. "És una bona manera de fomentar la música de cambra i de donar una visió cambrística a una orquestra simfònica", va explicar el nou director, que, tanmateix, tampoc obviarà les simfonies. De fet, dirigirà la tercera i la sisena, "la més esperançada i la més desesperançada, respectivament, del compositor". Aquest novembre liederístic, l'OBC interpretarà Cançons d'un company viatger i Rückertlieder, amb la gran mezzosoprano Violeta Urmana, Dotze cançons de l'infant del corn meravellós i les famoses Cançons dels infants morts, amb Maria Riccarda Wesseling.

Schumann serà el segon cavall de batalla de l'OBC, de qui interpretaran quatre simfonies en dos concerts (la primera i la tercera, i la segona i la quarta), a més dels concerts per a violí i per a violoncel. González assegura que va "descobrir" aquest compositor amb l'OBC i se'n va "enamorar".

Robert Gerhard, un compositor ja habitual en la programació de l'orquestra, pren un significat especial en aquesta edició amb peces com La peste -en coproducció amb el Festival Grec-, la Simfonia núm. 3, la suite de ballet Pandora i Don Quijote.

Torna Decker

Pel que fa a directors i solistes convidats, destaquen grans noms, com Giovanni Antonini, que oferirà un programa Bach-Haydn, o Iakov Kreizberg, que torna a dirigir l'orquestra de la qual va ser titular "amb un programa al seu gust", que inclou els sempre estimats Franz Paul Decker i Richard Strauss. També destaquen Emmanuel Krivine, amb un programa Strauss-Debussy, i Víctor Pablo Pérez, amb el Concert per a piano núm. 1 de Chopin, amb Nicholas Angelich i el violinista Julian Rachlin com a solista de l'obra A la memòria d'un àngel d'Alban Berg. Cal esmentar també instrumentistes com la brillant Hilary Hahn, amb el Concert per a violí de Menotti, i el pianista Rudolf Buchbinder.

L'OBC ha convidat orquestres com la del Liceu, que, dirigida per Michael Boder, oferirà dos programes, i la JONC, amb una obra d'encàrrec a Josep Maria Guix.

Marta Porter
Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet