19/8/2009 |
El festival, que aquest any arriba a la 28a edició, es manté fidel als seus orígens: la música clàssica. S'inaugura amb peces de Vivaldi, Geminiani o de Johann Sebastian Bach al concert número 4 de Brandemburg. L'interpretarà l'Orquestra de Cambra Italiana i Musici di Vivaldi i el flautista de Granollers Claudi Arimany, convidat permanent del Festival de Llívia i que va ser deixeble del ja desaparegut flautista de Marsella, Jean Pier Rampal, amb el qual va actuar diverses vegades a Llívia.
Al concert del vespre del dia 12 d'agost a la església parroquial, Claudi Arimany es troba acompanyat per un dels seus deixebles avantatjats, el lleidatà Enric Ribalta. "Serà doncs com reviure un concert d'Arimany i Rampal", comenta Josep Vinyet, autèntica ànima del festival.
Després de tres anys d'absència, l'Orquestra Franz Liszt torna al Festival de Llívia i tocarà peces de Chopin al concert número 2 per a piano. Al davant del teclat hi haurà la prestigiosa pianista de Manresa Laia Masramon. La programació del festival es completa amb el concert que oferirà l'Orquestra Mendelssohn de Veszprem, d'Hongria, i el recital de l'Orquestra Simfònica de Praga.
El festival es tancarà dijous 20 d'agost amb l'actuació a la capella de Sant Petersburg, amb obres de caire folklòric popular com ara algunes de Kolzowski.
La crisi ha fet reduir el nombre de concerts: en total es faran 5 actuacions, 3 menys que l'any passat, concentrades en només 9 dies, del 12 al 20 d'agost, tal com ha explicat el coordinador del festival.
El Festival de Llívia manté pel desembre els dos concerts del cicle d'hivern, dedicat al foment de música autòctona i tornarà amb la cobla Ciutat de Girona i el clàsic "Concert de Nadal" amb la polifònica de Puig-reig.
3cat24