12/6/2009 |
L'Orquestra del coliseu barceloní registrarà el proper dissabte els temes del film de la productora Orbita Max 'Viatge màgic a l'Àfrica'
L'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu de Barcelona gravarà fins el proper dissabte 13 els temes de la banda sonora de la pel lícula Viatge màgic a Àfrica, un projecte de la productora Orbita Max, que suposa la primera incursió del grup musical en l'àmbit del cinema.
La iniciativa ha estat possible gràcies a l'acord de col laboració assolit entre el teatre i la productora Orbita Max, fundada i dirigida pel periodista Jordi Llompart, qui amb la pel lícula El Misteri del Nil, l'any 2005, ha aconseguit nombrosos premis, vuit milions de espectadors i uns 43 milions de dòlars de recaptació per la seva exhibició a tot el món.
Durant el matí d'avui, l'Orquestra de l'Acadèmia ha enregistrat el tema El viatge dels elefants, que com la resta de les 25 peces que conformen la banda sonora del film ha estat composada pel jove David Giró.
Viatge màgic a Àfrica, la primera pel lícula en 3D estereoscòpic realitzada per una productora espanyola, està protagonitzada pels nens Eva Gerretsen i Raymond Mvula, als quals acompanyen Leonor Watling, Adrià Collado i Verónica Blume, entre d'altres.
Segons ha explicat Llompart, es tracta d'una obra centrada en el "viatge màgic" a l'Àfrica d'una nena de deu anys, anomenada Jana, que decideix travessar diversos mons amb la imaginació fins a trobar a un nen malalt.
El compositor David Giró ha explicat en roda de premsa que el seu principal repte a l'hora d'elaborar els temes de la pel lícula ha estat el de "intentar que la música no només descrigui, sinó que intenti transmetre el mateix que passa a la pantalla, amb les imatges ".
De les 25 peces que ha compost, una vintena són orquestrals, però també n'hi ha de rock i amb molt dinamisme.
Per la seva banda, el director de l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu, Guerassim Voronkov, ha valorat l'experiència de dirigir al grup per primera vegada per a una pel lícula i ha reconegut que les imatges condicionen molt a l'hora d'interpretar els temes.
La Vanguardia