ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jordi Savall portarà la seva "IV Festival de Música i Història" a Frontfroide

30/5/2009 |

 

Com en les anteriors edicions, artistes procedents d'Occident i Orient interpretaran música de tall i religiosa, així com melodies populars i de la tradició oral.

 

La quarta edició del festival "Música i història per a un diàleg intercultural", concebut pel músic català Jordi Savall, se celebrarà a l'abadia de Fontfroide (sud-est de França), del 28 de juliol al 1 d'agost, van informar avui els organitzadors.

Com en les anteriors edicions, artistes procedents d'Occident i Orient interpretaran música de tall i religiosa, així com melodies populars i de la tradició oral, va assenyalar en un comunicat el director de l'esdeveniment i Artista per la Pau de la UNESCO, Jordi Savall.

A més de dirigir el certamen, Savall serà també el protagonista musical, ja que actuarà amb les seves tres formacions: Hesperia XXI, Le Concert de Nations i La Capella Reial de Catalunya.

La seva esposa, la soprano Montserrat Figueras, participarà en aquest cicle de concerts al costat de músics de diverses nacionalitats, entre ells alguns d'Armènia, Grècia, Israel, Marroc, Mèxic i Turquia.

Aquest festival de cinc dies s'inaugurarà amb un concert-diàleg de músics de tot el Mediterrani (cristians, sefardites, otomans i àrabs-andalusos) amb sons provinents de la tradició de tots els països banyats per aquest mar.

El barroc de l'antiga i la nova Espanya clausurarà la cita amb la interpretació de nadales i danses criolles de Mèxic, Veneçuela i Colòmbia dels segles XVII i XVIII.

Els sons de l'Europa dels temps de Henry Purcell (1659-1695), l'art de la variació i de la improvisació i una antologia de cançons de bressol antigues i modernes de tot el món completaran aquest festival plantejat com una plataforma de diàleg entre cultures.

L'abadia cistercenc de Fontfroide, que acollirà els concerts, té el seu origen en el segle XII, encara que amb anterioritat ja havia a la zona una comunitat de monjos, que van romandre en el lloc fins a principis del segle XX, moment en el que el recinte va passar a ser una propietat privada.


La Vanguardia

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet