ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Londres tindrà un tercer teatre d'òpera

3/11/2003 |

 

Un empresari anuncia la creació a partir del mes d'abril de la Savoy Opera, al cor del West End.

La Royal Opera House i l'English National Opera (ENO) de Londres ja tenen companyia. L'empresari Raymond Gubbay presentarà una temporada d'òpera al teatre Savoy.

L' edifici no està mancat d'història. Construït el 1881 al costat del luxós Hotel Savoy, va hostatjar les operetes de Gilbert i Sullivan abans de ser reconstruït en estil art déco el 1929. Els responsables de la nova iniciativa afirmen que no volen entrar en competició amb les dues companyies establertes, però la decisió d'oferir les òperes en anglès (com fa l'ENO) i l'agressiva política de preus pot ocasionar més d'una enganxada.
Les entrades més cares per a la Savoy Opera costaran uns 73 euros, força menys que els 250 del Covent Garden o els 103 de l'ENO. Això sí, hi haurà a la venda menys entrades barates, en part perquè el seu aforament és molt inferior al dels altres teatres, 1.100 espectadors, però a canvi gaudeix d'una bona acústica que permet acollir obres que en una sala gran quedarien més desdibuixades.
La primera temporada arrencarà el mes d'abril vinent amb set produccions -El barber de Sevilla, Les noces de Fígaro, Carmen i La Traviata són alguns dels títols previstos-, amb la idea de fer vuit funcions a la setmana, amb una cinquantena de representacions per obra. Al darrere de la Savoy Opera hi ha Raymond Gubbay, un dels promotors de música clàssica més importants del Regne Unit, conegut per les seves presentacions de caràcter popular, així com noms de prestigi com el director d'escena Steven Pimlott (Bombay Dreams) i el director d'orquestra David Parry.


L'ENO torna a casa
Mentre sorgeix una nova companyia, l'ENO deixa de banda els problemes financers i organitzatius que l'han assetjat als darrers temps i ja ha anunciat la nova temporada, que arrencarà el 7 de febrer vinent amb la reobertura de la seva seu del London Coliseum, un cop hagin acabat les obres de reforma de l'edifici (aquesta tardor la companyia ha dut la seva activitat al Barbican). L'obra triada és Nixon in China, de John Adams, en la famosa producció de Peter Sellars.
El cicle s'estendrà fins al gener del 2005 i inclou la reposició de Don Giovanni amb direcció de Calixt Bieito, un nou muntatge de Phyllida Lloyd de les tres primeres parts de L'anell dels Nibelungs i la presentació conjunta de les dues parts d'Els troians, de Berlioz, en una sola vetllada en la producció de Richard Jones.


Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet