5/5/2008 |
El repertori inclou peces de Mozart, Wagner, Verdi, Bizet, Puccini i Offenbach.
Arrenca la Primavera Francesa, una iniciativa sense precedents al Principat que durant tres setmanes inundarà el país amb música clàssica, cançó d'autor, jazz, cabaret, ballet, teatre, poesia, pintura, gastronomia i moda gal.les, amb un ritme trepidant d'una, dues i fins i tot tres propostes diàries. L'aperitiu d'aquest desembarcament cultural el serveix aquest vespre el Park Hotel de la capital (20 hores), amb un recital d'àries a càrrec de la companyia Paris Lyrique. Rara i excel.lent ocasió de degustar un plat operístic de primer ordre... si no fos que l'accés a la gala serà per rigorosa invitació.
Paris Lyriques ha preparat un menú amb receptes dels grans cuiners de tots els temps i àries canòniques del repertori alemany, francès i italià, des de Mozart (Les noces de Figaro, Don Giovanni, La flauta màgica, Così fan tutte) i Donizetti (Don Pasquale), fins a Offenbach (Els contes d'Hoffmann, La Périchole, Pomme d'Api), passant per Wagner (Tannhauser), Puccini (Gianni Schcchi), Verdi (Un bal masqué, La Traviata) i Bizet (Carmen).
PARIS LYRIQUE
Sota aquest nom prometedor s'oculta una singular iniciativa lírica fundada per la soprano Françoise Krief el 1998 i especialitzada a dissenyar programes a la carta a partir d'un vast repertori que abraça no solament tots els gèneres operístics, sinó també l'opereta, la sarsuela, la cançó francesa i la italiana. Al Park Hotel compareixerà en format reduït: al costat de Krief actuaran la mezzo Elisabeth Conquet i el baríton Frédéric Bang-Rouhet, amb l'acompanyament al piano de Julien Mouchel.
La primera setmana de la Primavera es completarà amb la visita de Yannick Alléno, xef del Meurice parisí i tres estrelles Michelin, i dels mestres pastissers Robert Linxe, Gilles Marchal i Christophe Felder. Dijous serà, però, el Dia D, amb un dels plats forts del programa: el Ballet Nacional de Marsella. A l'Auditori Claror i, ara sí, obert a tothom.
A. Luengo
El Periòdic d'Andorra