El Conservatori de Música de Girona acollirà el Curs de Direcció Coral
7/12/2006 |
Amb aquestes iniciatives, el Conservatori de Música gironí inicia una etapa d'obertura cap a les entitats culturals del món musical del territori
Amb la voluntat ja anunciada d'ampliació de la seva funció social, el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha decidit obrir-se i donar suport a les entitats culturals i musicals catalanes. En aquest sentit, ofereix les seves instal·lacions a l'Associació Catalana de Professors de Cant perquè hi puguin tenir la seva seu. Aquesta entitat té com a objectiu ser una eina útil per impulsar i amplificar els esforços de tots aquells que desitgen contribuir amb la seva il·lusió a potenciar el cant en totes les seves vessants. L'associació recolza les activitats encaminades a aprofundir en la pedagogia de la veu cantada en tots els estils, organitza activitats que permetin la formació continuada del professorat de cant, de cantants, d'estudiants de cant i de pianistes, així com també cultiva l'estudi de les qüestions relatives al món del cant, la recerca en l'àmbit de la veu i en el del treball corporal, i la promoció de joves cantants. Tot i ser una associació de professors de cant, en poden ser membres persones que per les seves professions estan vinculades al món del cant com repertoristes, professors de fonètica, foniatres, persones de l'àmbit del treball corporal i estudiants de cant.
D'altra banda, i en aquesta línia d'obertura, el Conservatori de Música de Girona acollirà per primera vegada el 3r Curs de Direcció Coral 2006-2007 de la Demarcació de Girona, organitzat per la Federació Catalana d'Entitats Corals. Aquesta entitat compta amb una experiència consolidada amb l'organització de cursos de direcció coral i treballa pel perfeccionament dels directors de cors per dotar-los de les tècniques i els coneixements necessaris per a desenvolupar la seva labor. La Federació, a més, té com a objectiu promoure noves vocacions a la direcció de cors, cada vegada més nombrosos i exigents amb la qualitat a les nostres comarques, i considera que la col·laboració amb el Conservatori de Música de Girona serà cabdal per aconseguir aquests objectius en benefici del cant coral.
Aquest curs va adreçat a totes les persones majors de setze anys que vulguin iniciar-se en la direcció coral o que hi tinguin un mínim d'experiència i vulguin ampliar i/o millorar els seus coneixements, com ara directors de cors, sotsdirectors, professors de música, mestres especialistes de música de primària i professors de secundària, estudiants de magisteri musical o cantaires en general. Els continguts que tractarà són: tècnica de direcció, tècnica aplicada, pedagogia i dinàmica d'assaig, tècnica vocal, sensibilització auditiva, anàlisi, tutoria de la direcció i també hi haurà concert de final de curs.
Els professors que impartiran el curs són: Alfred Cañamero Carreño (professor de direcció a Múrcia, Menorca, Almena, Granada (FCEC), entre altres. Director Artístic i Pedagògic en els Cursos de Dirección Coral de Andalucía i ha estat director de la Coral Carmina, entre d'altres cors), Rita Ferrer Miquel (que ha estudiat als Conservatoris de Girona i Barcelona. La seva formació en el món de la direcció coral li ve de la mà de Manel Cabero, Jordi Casas, Denis Menier, Pierre Cao, Frieder Bernius. És professora de música a la Facultat d'Educació i Psicologia, de la Universitat de Girona en els estudis de Mestre d'Educació Musical. És directora de l'Escola de Música de Palafrugell i fundadora-directora de la Coral Nit de Juny i de la coral infantil Els Virolets de Palafrugell) i Gemma Tatay Ribosa (que ha cursat els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu i Magisteri Musical a la UB. Ha fet cursos de Direcció Coral de les Illes Balears, la FCEC, al Conservatori de Terrassa i l'Orfeó Gracienc. Va ser alumne de Manuel Cabero, Gaby Baltés, Mireia Barrera, Josep Vila, Alfred Cañamero, Lluís Vila, Dan-Olof Stenlund i Pierre Cao. És directora dels Cors Ariadna i Tessàlia de Barcelona. És mestre de música d'educació primària de l'Escola Reina Elisenda i de Magisteri Musical de la UB).
Les dates del curs són: el 27 de gener, 17 de Febrer, 3, 17 i 31 de març i 21 d'abril i l'horari: de 10:00 h a 14:00 h i de 15:30h a 19:00 h, al Conservatori de Música de Girona. Al final es lliurarà als alumnes un certificat d'assistència en el qual constarà el nivell assolit i el nombre d'hores de dedicació. Aquest certificat tindrà efectes de reconeixement oficial d'activitats de formació permanent adreçada al professorat, segons la normativa del Departament d'Educació.
La Porta Clàssica