ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Prades sona a música de clarinet

1/8/2006 |

 

Una setantena d'alumnes i professionals participen en el setè curs internacional sobre l'instrument.

Setanta-quatre apassionats pel clarinet de totes les edats són des de diumenge a Prades, on participen en el setè curs internacional dedicat a aquest instrument i que organitza la formació Quartet a4. El curs s'ha caracteritzat en totes les edicions per l'alt nivell acadèmic i per la possibilitat que tenen els alumnes de tocar en els concerts que es faran fins la clausura de la convocatòria, el pròxim 6 d'agost. Els organitzadors del curs han limitat enguany les places davant del perill de desbordament que hi va haver l'any passat, quan s'hi van apuntar prop d'un centenar de persones. El curs és, doncs, una cita consolidada de l'estiu musical català.

Setanta-quatre alumnes són els que es poden allotjar a la casa de colònies de Prades i, per tant, setanta-quatre són només els que han estat admesos enguany al curs, tot i que hi ha una llarga llista d'espera per si es produeix alguna baixa. L'organització ha decidit adaptar-se a la infraestructura d'allotjament que ofereix Prades «i evitar així que el curs pugui perdre qualitat i nivell d'exigència», va explicar Joan Plaja, membre de Quartet a4, en la presentació del curs.

La majoria d'alumnes van arribar diumenge i van poder assistir al concert inaugural del Festival Internacional de Música de Prades, un certamen intrínsecament lligat al curs. Ahir a les deu del matí, ja es van repartir per diverses dependències de l'escola i l'ajuntament del poble per començar a rebre les classes. El cos de professorat d'enguany està format pel suís Eduard Brunner, que imparteix un curs de perfeccionament adreçat als alumnes de grau superior i a professionals que volen ampliar els seus coneixements de l'instrument; el nord-americà Philip Cunningham –actual clarinetista solista de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu–, que s'encarrega dels alumnes de grau mitjà; i el valencià Josep Fuster, professor de clarinet i música de cambra de l'Escola Superior de Música de Catalunya i de l'Orquestra Simfònica de Barcelona. Fuster impartirà una lliçó magistral adreçada als alumnes de grau mitjà que volen prosseguir els seus estudis en un conservatori superior. També formen part del professorat els membres del Quartet a4, que tenen al seu càrrec els alumnes de gran elemental, els més petits; la pianista Lluïsa Viñas i l'actriu i cantant Bibiana Godau.

ELS CONCERTS
La convocatòria del curs va estimular, també fa set anys, l'organització del Festival Internacional de Música de Prades, que té lloc a l'església de Santa Maria i en què actuen tant els professors com els alumnes del curs, els quals provenen de diversos punts de l'Estat espanyol, encara que són majoria els de Catalunya i el País Valencià. Ahir mateix, a les deu de la nit, Josep Fuster i la pianista Isabel Hernández van fer un recital, i avui, el Quartet a4 interpretarà peces de Bela Bartok, Grieg, Beethoven, Debussy i Joaquim Homs, entre altres compositors, per acompanyar la projecció de la pel·lícula Nosferatu, de Murnau. Demà serà el torn del recital de Philip Cunningham, que actuarà amb el pianista Sebastian Huydts, i dijous, el d'Eduard Brunner. Els alumnes començaran a tocar a partir de divendres. Aquell dia i dissabte hi haurà concerts dels alumnes de grau superior i música de cambra. I per a diumenge s'han programat dues convocatòries: un concert vermut, a les dotze del migdia a la plaça de l'Església, en homenatge a Mateu Fletxa, músic del Renaixement nascut a Prades i del qual enguany es commemora el seu 525è aniversari; i el concert de fi de curs, a les cinc de la tarda, en què participaran els grups de cambra i l'orquestra de clarinets formada durant el desenvolupament del curs.

NATÀLIA BORBONÈS
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet