El Festival de Música Antiga es trasllada a l'Auditori
1/5/2006 |
Del 2 al 20 de maig es farà la 29a edició d'aquest certamen que s'acomiada de CaixaForum.
El Festival de Música Antiga de Barcelona s'inaugura finalment aquesta setmana després d'haver estat a punt de desaparèixer. La principal novetat és el canvi d'ubicació. Fins ara els concerts els acollia principalment el CaixaForum i a partir de l'edició d'enguany es faran tots a l'Auditori de Barcelona. Aquest any, l'organització la comparteixen a mitges l'Obra Social La Caixa i l'Auditori. Durant els propers anys serà aquest darrer equipament qui n'assumeixi l'organització en solitari.
A l'edició del 2006 hi haurà onze concerts repartits entre la Sala Simfònica i la Sala Polivalent de l'Auditori. El violinista Fabio Biondi, estrella de la passada edició, serà l'encarregat d'obrir el Festival al costat del clavecinista Kenneth Weiss aquest dimarts, 2 de maig. Un concert on Biondi i Weiss proposen música de Bach i Locatelli. El dijous 4, el conjunt La Serenissima oferirà el concert titulat El naixement del concert per a violí, al nord d'Itàlia. Un altre conjunt, The Brook Street Band, proposa El violí del signore Corelli, el dissabte 6.
L'Ensemble Explorations, amb el violoncel·lista Roel Dieltiens al capdavant, interpretarà tres quintets de cordes de Mozart en el concert del dimarts 9. Aquella mateixa setmana, l'11 i el 12 de maig podrem sentir les Sis suites per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach en els concerts que oferiran Ophélie Gaillard i Bruno Cocset, respectivament. Cadascun d'aquests intèrprets tocarà tres de les suites en el seu concert. El diumenge 14, el quartet de violes de gamba Phantasm proposa la música d'autors com ara Purcell, Mozart o Bach.
El dilluns 15, Jordi Savall, al capdavant de La Capella Reial de Catalunya i del conjunt Hespèrion XXI, visitarà l'Auditori amb el concert titulat Músiques de foc i aire. De la Ibèria antiga al Nou Món. Sonaran obres d'autors hispànics i de l'Amèrica colonial dels segles XVI i XVII. El clavecinista Kenneth Weiss oferirà un segon concert, aquest cop en solitari, el dimecres 17, amb sonates de Domenico Scarlatti.
Un dels concerts més "trencadors" pot ser el que el grup Red Priest ofereix el dijous 18. Un concert on no hi faltarà el sentit de l'humor i que han titulat Pirates del Barroc. L'últim dels concerts serà del conjunt canadenc Tafelmusik Baroque Orchestra dirigit per Jeanne Lamon. Hi sonarà música de Rameau, Händel, Lully, Vivaldi i Marais.
Paral·lelament al cicle de concerts, hi haurà també un concert familiar el 7 de maig amb The Brook Street Band a la Sala Polivalent i el clavecinista Kenneth Weiss, principal protagonista de l'edició d'enguany, oferirà un seguit de classes magistrals a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) el dilluns 15 i el dimarts 16 de maig. Finalment, el Fringe, els concerts a l'aire lliure gratuïts que se celebren des de ja fa alguns anys coincidint amb el festival, es dedicarà aquesta vegada totalment a la música de Mozart. Serà el cap de setmana del 6 i el 7 de maig, amb concerts en espais com ara la plaça de Sant Felip Neri, plaça del Rei, el Pati del Museu Marès o el CaixaForum.
Per saber més sobre els intèrprets, obres i preus podeu consultar la web del Festival.
Pere Andreu Jariod
Ritmes.net