ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L’Auditori vol arribar a nous públics amb dues sales més

3/3/2006 |

 

"La programació pròpia inclourà músiques populars"

El pla estratègic 2006-2010 de l’Auditori s’ha fixat com a objectiu desenvolupar la programació pròpia, tant de música clàssica com de músiques populars (jazz, flamenc, pop) i multiplicar el nombre de concerts per arribar a nous públics. Per això, l’Auditori recupera la sala polivalent, tancada per obres al recinte, i estrenarà la nova sala de cambra a l’octubre.

Després d’un balanç molt «positiu» del període 2002-2005, en què s’ha aconseguit sanejar el dèficit (la pèrdua acumulada el 31/12/2001 era d’1.103,60 milers d’euros) l’Auditori afronta una nova etapa amb l’objectiu de desenvolupar una programació pròpia, «sempre buscant fórmules de coproducció amb altres programadors», segons Joan Oller, director general de l’Auditori. Per això disposarà de dues noves sales: la polivalent (374 persones), tancada fins al gener passat per les obres que s’estaven fent al recinte, i la de cambra, que s’inaugurarà «a finals de setembre». De la sala simfònica (2.200 persones), se’n farà un estudi per millorar l’acústica, especialment el retorn del so a l’escenari. Oller preveu una ocupació global d’un 70%. A finals d’any també s’obrirà el Museu.

Nous cicles
A banda dels Festival de Música Antiga i Músiques del Món de «la Caixa» que passen a integrar la programació de l’Auditori, es crearan nous cicles coordinats per una comissió de coordinació artística, com ara de cambra, grans intèrprets, joves intèrprets, corals de Catalunya i música en directe, que es farà sota la llanterna del pati, que es tancarà amb vidre. No es destinarà un cicle a cada sala, sinó que «s’escollirà la sala més adequada a cada concert».

La diversificació de l’oferta, que inclou pop, cançó d’autor, jazz, que fins ara es feia a l’Espai, respon a l’«obsessió» per arribar a nous públics i continuar incrementant el nombre d’espectadors. El 2004 l’Auditori en tenia gairebé 400.000. Per això utilitzaran estratègies de màrqueting, com ara enviar SMS i correus promocionals.

L’estimació de concerts per temporada previstos a partir del 2008 és de 671 (el 2004 eren uns 300), incloent-hi els que es fan fora de l’Auditori. L’Orquestra Simfònica de Barcelona Nacional de Catalunya (OBC) es manté amb uns 90 concerts l’any, però s’hi incorporen els 30 («o més») de previstos de música de cambra.

La descentralització de l’activitat de l’OBC és un altre objectiu. Es faran tres cicles estables a la resta de capitals catalanes amb 30 concerts l’any i 100 del Servei Educatiu. L’augment d’ingressos propis previstos arriba a 9.295 milers d’euros el 2010. L’augment de transferències públiques és d’un 39% i arriba a 13.800, mantenint el 40% d’autofinançament.

Valèria Gaillard
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet