ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Palau 100 aposta pels grans directors

19/5/2005 |

 

La propera temporada del Palau de la Música convida Chailly, Conlon, Dohnányi, Gardiner, Barenboim i Cecilia Bartoli.

Una de les temporades de clàssica més sòlides del panorama musical barceloní, Palau 100, arriba a la seva 15a edició i ho fa envoltant-se de grans directors i orquestres simfòniques.

Dels 16 concerts programats per a la temporada que ve, Palau 100 proposa deu concerts simfònics amb directors de primer rengle al capdavant: Riccardo Chailly, James Conlon, Cristoph Von Dohnányi, Yuri Temirkanov, John Eliot Gardiner, Daniel Harding, Neville Marriner i Antoni Ros Marbà. Són noms que per si sols ja omplen un Palau. Si a aquests s'hi afegeixen orquestres com la London Symphony, la Simfònica de Baltimore, l'Orquestra Revolucionària i Romàntica (per primer cop a Barcelona), la Simfònica d'Hamburg, la Gewandhaus de Leipzig, la de l'Accademia Nazionale de Santa Cecilia, la Philharmonia Orchestra i la Real Filharmonía de Galícia, el panorama concertístic de la ciutat pren una volada considerable.

A aquesta macroproposta simfònica, cal afegir-hi dos recitals de piano de primer nivell que actuen de contrapunt a tant simfonisme: Daniel Barenboim amb el segon llibre del Clave ben temperat de Bach -com a complement al primer llibre que ha ofert aquesta temporada-, i Grigori Sokolov amb un programa a determinar. A més a més, Palau 100 també ha programat dos concerts de cambra, el primer a càrrec dels Virtuosos de Viena (solistes de la Filharmònica de Viena) i l'altre amb The King's Consort, i tres recitals lírics, dels quals destaca la veu de la mezzo (ara soprano) Cecilia Bartoli acompanyada de la Freiburger Barockorchester -amb un concert d'àries de Händel-, a més d'un concert de Nadal amb Josep Carreras i el Cor de Noies de l'Orfeó Català acompanyats de la City of London Sinfonia, i un recital conjunt de la soprano Maria Guleghina amb el tenor Jaume Aragall.

Pel que fa al repertori, destaquen dos concerts dedicats a Mozart en el 250 aniversari del seu naixement (1756). El primer serà a càrrec de The King's Consort, que, dirigits per Robert King, interpretaran dos concerts per a trompa, el de Mozart i el del seu pare Leopold, a més de la Simfonia núm. 5 de Leopold i la Simfonia núm. 36 de Wolgang Amadeus; mentre que el segon, amb l'Orquestra de Cadaqués dirigida per Neville Marriner, comptarà amb el Cor de Cambra del Palau per interpretar el majestuós Rèquiem.

Música centreeuropea
La resta de repertori estarà dedicat a la música centreeuropea dels segles XIX i principis del XX. En aquest sentit, destaca l'Orquestra Revolucionària i Romàntica que va fundar Gardiner el 1940 i que en la seva primera visita a Barcelona ofereix un concert dedicat íntegrament a Mendelssohn amb El somni d'una nit d'estiu (música incidental) i la Simfonia núm. 3 'Escocesa'; i les simfonies 4 i 7 de Mahler interpretades, respectivament, per l'Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia dirigida per James Conlon i la Gewandhaus Orchestra Leipzig amb Riccardo Chailly a la batuta. També dins del gran simfonisme, cal remarcar la Setena de Bruckner a càrrec de la NDR Symphony Orchestra Hamburg dirigida pel prestigiós Cristoph von Donhányi.
I, com a raresa, l'Orfeó Català i la Real Filharmonía de Galicia, dirigits per Antoni Ros Marbà, interpretaran la Missa 'In tempori belli' de Haydn, una obra que el director de l'Orfeó Català, Josep Vila, qualifica de "la primera missa simfònica de la història de la música".

Marta Porter
Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet