ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Conservatori de Música de Girona dedica a Beethoven la seva desena setmana cultural

21/2/2005 |

 

Comença avui i es tancarà diumenge amb un concert al Teatre de Sant Domènec.

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona celebra la desena edició de la seva setmana cultural amb una programació més ambiciosa i compacta, que té com a eix central la música de Beethoven. La setmana cultural s'obrirà avui amb una audició comentada sobre La setena simfonia de Beethoven , a càrrec de Rafel Esteve, i es tancarà diumenge amb un gran concert d'alumnes al Teatre de Sant Domènec, dirigit per Gonçal Comellas. Entre les activitats programades, hi haurà audicions, tallers i, fins i tot, un Menú Beethoven: frankfurts i pastís de poma, com a la Renània natal del gran compositor.

Molts dels actes de la setmana cultural del conservatori estan oberts al públic en general, com ara l'audició comentada d'avui, que oferirà a les 6 de la tarda a l'aula 0 del centre Rafel Esteve, professor del Conservatori Superior de Música del Liceu i creador de l'Aula Oberta de l'Escola Municipal de Música de Girona. Al mateix espai i a la mateixa hora, demà tindrà lloc una autèntica Cinema-teca: començarà amb la projecció d'Amor inmortal (1994), una pel·lícula sobre la vida de Beethoven, protagonitzada per Barry Humphries, Gary Oldman i Isabella Rossellini. Tot seguit hi tindrà lloc la part de la teca, és a dir, el Menú Beethoven, per al qual cal reservar tiquet. També demà dimarts s'oferirà a l'Auditori Viader una audició dels alumnes de vent i metall de l'Escola Municipal de Música i el Conservatori, molt apropiadament titulada Beetho-vent. Començarà a un quart de nou del vespre.

Per dimecres s'han programat diverses activitats: una classe magistral de fagot, a càrrec de Maria Crisol, professora del Conservatori de Badalona; la sessió La música per a guitarra a l'entorn de Beethoven, dirigida per Pilar Peraferrer i Marta Sala; La flauta a les 9 simfonies de Beethoven, una aportació d'Esteve Zulet; La llei de l'embut: l'evolució dels instruments de doble canya, de les xirimies a l'oboè popular contemporani, exposada pel lutier Pau Orriols, i finalment, L'evolució del pensament de Beethoven a través de les sonates per a piano i la seva culminació en l'última sonata, un tema sobre el qual parlarà el pianista i musicòleg Roland Pröll. Dijous al vespre tindrà lloc un taller de cant coral dirigit per Elisenda Carrasco, en el qual es treballaran fragments del Stabat Mater de Pergolesi.

Xavier Castillón
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet