ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Molt públic petit a l'Auditori

14/2/2005 |

 

L'ONCA i la companyia de titelles Etcètera han omplert l'Auditori Nacional aquest cap de setmana amb un conte musical El Concert de Carnaval s'ha convertit en un concert familiar.

Moltes generacions han crescut sense educació musical a l'escola o, com a molt, amb classes avorrides de flauta --malson per a alguns, maria per a altres-- i sessions soporíferes d'història de la música en les quals la memorització ha estat la tònica general. Però els temps canvien i els escolars d'ara tenen molta més sort. A més de professors especialitzats en música a tots els centres educatius, el públic infantil disposa de propostes interessants com les que aquests dies arriben a Andorra.

La primera ha tingut lloc aquest cap de setmana a l'Auditori Nacional i ha tingut l'ONCA i la companyia de titelles Etcètera com a protagonistes. L'Orquestra Nacional i la companyia catalana han presentat dues sessions de Pere i el llop, de Sergei Prokofiev, que han tingut una acollida de públic excepcional.

Aquest any el tradicional Concert de Carnaval, que organitzen la Fundació Crèdit Andorrà i el Ministeri de Cultura, ha canviat d'objectiu i s'ha destinat a un públic d'entre quatre i deu anys. S'ha desdoblat en dues sessions d'horari diürn (dissabte a les sis de la tarda i diumenge a les onze del matí) i s'ha convertit en una iniciativa pedagògica i innovadora a l'estil dels concerts familiars que fa anys se celebren en capitals com Barcelona. La resposta ha estat clara i l'objectiu d'acostar els més petits als seients de l'Auditori --no programat exclusivament per a solemnes i serioses nits musicals-- s'ha aconseguit.

L'ONCA de Gerard Claret i la companyia Etcètera han estat dirigides per Adolf Pla (Enrique Lanz s'ha ocupat de la direcció escènica de les titelles) en aquest conte musical amb un argument molt simple que relaciona els personatges amb els instruments de l'orquestra i que vol contaminar els nens del gust per la música tot fomentant la curiositat i a través d'una estructura atractiva per als més petits com és un conte.

Més pedagogia
Però els concerts d'aquest cap de setmana de la Fundació Crèdit Andorrà no són l'única oportunitat per acostar els nens a la música. Una altra entitat, la Fundació CaixaBank, en col.laboració amb el Ministeri de Cultura i el Comú de Sant Julià, també té la pedagogia musical entre els seus objectius i presenta a partir de demà La petita flauta màgica, una adaptació de l'òpera de Mozart dirigida per Joan Font, el director dels Comediants. Des de demà fins divendres seran les escoles les que portaran al Centre Cultural Lauredià alguns grups que, prèviament, hauran treballat a classe el món de l'òpera i de Mozart amb un dossier pedagògic complet i, fins i tot, amb teatrins de cartró. El cap de setmana hi haurà dues funcions (els dos dies a les sis de la tarda) obertes al públic familiar en general que vulgui passar-s'ho bé amb aquesta producció del Gran Teatre del Liceu pensant en el públic del futur.

R.P.
El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet