ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Banda Municipal de Barcelona inicia temporada revisitant Beethoven

15/10/2024 |

 

La Banda Municipal de Barcelona (BMB) inicia temporada a L’Auditori el pròxim diumenge 20 d’octubre amb un repertori que dona protagonisme a la nova creació.

Sota les ordres del seu director titular, José R. Pascual Vilaplana, la banda presentarà un concert en dues parts. La primera part estarà centrada en mostrar com la música pot descriure la pintura futurista: velocitat i moviment plasmat en el so. Per fer-ho, s’interpretarà l’obra Finish Line, escrita l’any 2006 per la compositora americana Cindy McTee. La seguirà una de les peces per a multipercussió més virtuoses dels darrers anys, el Concert de percussió del compositor i pedagog Joseph Schwantner, que comptarà amb el solista Conrado Moya, aclamat internacionalment per les seves extraordinàries capacitats tècniques i expressives. Es tracta d’una peça més extensa, concebuda per celebrar el 150è aniversari de la Filharmònica de Nova York, i que també s’ha pogut sentir en escenaris tan importants com la seu de la Filharmònica de Los Angeles.
La segona part del concert beu de l’univers creatiu de Beethoven per recrear-lo i parafrasejar-lo amb dues obres per banda. La primera que es podrà sentir serà Geschwindmarsch by Beethoven, moviment de la Simfonia Serena que Paul Hindemith va crear el 1946. Tancarà la vetllada el Johan de Meij, qui va ser compositor convidat de la banda durant la temporada 2023-2024, amb la seva obra Extreme Beethoven, que desplega una sèrie de variacions —o metamorfosis— sobre un tema del geni de Bonn.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet