ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Emma Stratton obre el cicle Palau Piano amb Syndesi, el seu debut discogràfic

23/9/2024 |

 

La pianista empordanesa Emma Stratton (Pals, 1999) debutarà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana aquest dimecres 25 de setembre, a les 20 h, amb un recital per a piano sol en què presentarà el repertori del seu primer treball discogràfic, Syndesi (Seed Music, 2024). El títol del disc significa ‘connexió’ en grec, un concepte amb el qual la pianista se sent especialment còmoda.

El pianisme de Stratton és una mescla de virtuosisme i musicalitat singulars que expliquen el perquè mereix un lloc destacat entre els talents de la seva generació. Stratton evidencia una capacitat comunicadora inusual en una músic de la seva joventut, un fet que converteix cadascuna de les seves actuacions en un viatge emocional únic aconduït amb mestratge i respecte envers l'oïdor.

Una trajectòria que comença amb força
Després d’haver estat l’artista resident al Clàssica Jove 2024 que cada estiu organitza L’Atlàntida de Vic i de participar en programacions com el Fringe de Torroella de Montgrí, el Festival Toca’m de Tortosa i la Schubertíada de Vilabertran, Stratton encara el curs 2024 - 2025 amb una afortunada agenda de concerts, molts dels quals es vinculen a la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya. Aquest 4 d’octubre debutarà a la Casa de Cultura de Girona, i seguirà amb concerts a Moià, Solsona, Tarragona, Palamós, Llinars del Vallès, Sabadell, Vic i també Madrid, entre altres, ja entrat el 2025.

Formada entre Barcelona i Hamburg
Deixebla, entre d’altres, de Carlota Garriga a l’Acadèmia Marshall i del prestigiós pianista rus Vladislav Bronevetzky a l'ESMuC, la personalitat musical d'Emma Stratton troba l'equilibri entre l'explosivitat necessària per acarar repertoris d'una dificultat tècnica extrema i una musicalitat que no renuncia en cap moment al bon gust i al rigor estilístic, treballats d'una manera especialment intensa en el màster en interpretació que ha finalitzat a Hamburg el 2023 amb el professor Aleksandar Madžar, amb qui continua perfeccionant tècnica i repertoris diversos. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet