ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Quatre estrenes absolutes i més d'una vintena de concerts, al 29è cicle Simfònics al Palau

13/9/2024 |

 

https://www.revistamusical.cat/quatre-estrenes-absolutes-i-mes-duna-vintena-de-concerts-al-29e-cicle-simfonics-al-palau/

El proper diumenge 22, arrenca la 29a temporada Simfònics al Palau, que enguany ofereix disset propostes simfòniques diferents, un total de vint-i-dos concerts que inclouen quatre estrenes absolutes.

El cicle, coproduït per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i el Palau de la Música, està consolidat com una referència en l’escena musical catalana i reconegut per la seva qualitat i innovació, la combinació de formats i continguts que apropen la música clàssica a tot tipus de públics i l’especial atenció al talent local i de proximitat. La temporada passada, Simfònics al Palau va assolir els millors resultats de la seva història, amb més de trenta mil espectadors i més d’un vuitanta per cent d’ocupació.

El primer concert, excepcionalment en diumenge, l’Orquestra enceta la temporada sota la direcció del seu titular, Xavier Puig, i amb música catalana -la recuperació de l’obra Mediterrani donarà el tret de sortida a l’Any Garreta-. El programa també inclou Quadres d’una exposició de Mussorgski amb la col·laboració de l’artista visual Borja González i el Concert per a piano núm. 2 de Rakhmàninov a càrrec d’Albert Guinovart.

La temporada continua amb un programa de musicals dirigit per Marc Timón i amb les veus d’Albert Bolea, Ana San Martín i Sylvia Parejo, en què el quartet de saxos Kebyart estrenarà el Concert per a quartet de saxos i orquestra de Marcos Fernández Barrero.

A finals d’octubre arriba el primer títol dels quatre títols d’òpera de la temporada en col·laboració amb la Fundació Òpera Catalunya: La Bohème i Tosca de Puccini, Nabucco de Verdi i Carmen de Bizet -en una nova producció dirigida per Rita Cosentino-. En total, se n’oferiran sis funcions.

Per primera vegada, la Simfònica del Vallès afrontarà la Primera Simfonia “Tità” de Mahler en un programa dirigit per Andrés Salado, també inclourà la Simfonia núm. 5 de Schubert. També interpretarà la Simfonia Heroica de Beethoven, el Concert per a flauta i arpa de Mozart -amb les solistes Mélanie Laurent (arpa) i Elisabet Franch (flauta)-.

Es reediten dos dels concerts que van esgotar localitats la temporada passada: Pop-Rock Simfònic, amb Cor de Teatre, els cantants Alba Pérez, Alex Dee, Marc Antolí i Enric López com a narrador, i el programa de música de videojocs, en col·laboració amb Games&Symphonies. De la seva banda, el conjunt barroc Vespres d’Arnadí oferirà un concert dedicat a Bach.

En l’àmbit de la música de cinema, destaca la nova producció de Música de Western amb guió de Jordi Cos narrat per l’actor de doblatge Luis Posada i la col·laboració del baríton Toni Marsol, el Cor Jove de l’Orfeó Català i la Coral Cantiga, sota la batuta de Rubén Gimeno.

La temporada es tancarà amb el programa “Hollywood: l’època daurada. De Korngold a Williams”, dirigit per Andrés Salado i amb la violinista Soyoung Yoon, que interpretarà el Concert per a violí de Korngold.

Altres estrenes seran el programa “Concierto de Aranjuez & Arnau Tordera Simfònic”, que inclourà el Concert Trifàsic per a guitarra elèctrica i orquestra, de Xavier Pagès Corella; i Ovnis a Montserrat, d’Arnau Tordera, amb la col·laboració del Cor de Noies de l’Orfeó Català. De Tordera també s’interpretarà Una veu feta de mil veus, amb participació dels cors de Palau Vincles.

Una darrera estrena estarà inclosa en el programa “Ballets de Txaikovski”: es tracta de Ceci n’est pas un valse de la compositora convidada de la temporada del Palau Raquel García-Tomás, un encàrrec compartit amb la Real Filharmonía de Galícia, el Palau de la Música, l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Més enllà del Palau de la Música, l’Orquestra Simfònica del Vallès farà les habituals gires de Nadal -el Festival de valsos i danses, enguany amb les sopranos Marta Mathéu i Andrea Martí, en nou ciutats catalanes- i de Setmana Santa -amb un programa que posarà en diàleg les diverses tradicions religioses, amb obres de Copland, Jenkins i Barber cantades en llatí, hebreu i àrab, en 5 ciutats-. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet