ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La sisena edició del Festival Contratemps combinarà, un any més, música, art, natura i gastronomia

21/8/2024 |

 

https://www.revistamusical.cat/la-sisena-edicio-del-festival-contratemps-combinara-un-any-mes-musica-art-natura-i-gastronomia/

Del 7 al 29 de setembre, tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès una nova edició, la sisena, del cicle de música antiga Contratemps, Músiques Històriques, Ara!, que combinarà, un any més, música, art, natura i gastronomia en una experiència per a tots els sentits.

Sota el lema “La música que alimenta”, el programa inclou algunes de les grans obres de Vivaldi o Bach i artistes de talla internacional com els que formen l’Ensemble Contratemps o Bachcelona Consort, que compartiran cartell amb el talent jove de l’edició Fringe. Altres grans artistes del món del teatre com Quim Moya, Esteve Gorina, Mima Riera o Miquel Desclot participaran en aquesta cita.

Després de la presentació del passat 6 de juliol que va incloure un concert de Josep Maria Martí, el festival començarà oficialment el 7 de setembre (20 h) al Teatre La Unió de Sant Cugat, amb un espectacle de l’Ensemble Contratemps liderat per la violinista Farran Sylvan James, que presentarà una nova versió creativa de l’obra mestra de Vivaldi sota el títol “Les altres estacions de Vivaldi”. Durant la interpretació de l’obra, l’artista Quim Moya il·lustrarà les estacions amb art visual, i la vetllada es completarà amb una selecció especial de vins i pizza.

L’11 de setembre (12 h), al claustre del Monestir de Sant Cugat, tindrà lloc l’espectacle “La baronessa poetessa” en què, sota la direcció i dramatúrgia d’Esteve Gorina, l’actriu Mima Riera i Diana Valls al clavicèmbal interpretaran música i textos de la Catalunya del segle XVIII.

El 15 de setembre, en dos passis (11 h i 12 h), Contratemps i el Club Muntanyenc de Sant Cugat oferiran una passejada guiada pel Parc Natural de Collserola fins a la històrica Torre Negra, on l’ensemble AMA de Girona, amb Sara Parés (flauta de bec) i Maike Burkdorf (corda polsada), oferiran un concert que es completarà amb un esmorzar a l’aire lliure.

El calendari d’activitats fa un salt fins al següent cap de setmana: el 21 de setembre (12 h), al claustre del Monestir, l’especialista Jota Martínez oferirà una xerrada i concert sobre els instruments medievals de la seva col·lecció, amb el títol “Instrumentarium musical alfonsí”.

El mateix dia 21, a partir de les 19 h, l’Ensemble Cayreles i el duo format per Anna Belmonte i Gustavo Llull -dos grups seleccionats de l’edició Fringe de Contratemps per la seva qualitat musicalitat i originalitat- oferiran els seus programes a la Plaça de l’Om de Sant Cugat.

El diumenge 22 (8 h), Monica Monés i Jota Martínez repetiran l’experiència de ioga sonor estrenada l’any passat en gran èxit i oferiran música en directe, ioga i meditació al claustre del Monestir de Sant Cugat. L’espectacle compta amb el suport de Tea Shop Sant Cugat, que hi oferirà un tast dels seus productes.

El festival Contratemps acabarà l’últim cap de setmana de setembre. Dissabte 28 (18 h), al Teatre La Unió de Sant Cugat, el Bachcelona Consort dirigit per Daniel Tarrida, amb els solistes Maëlys Robinne i Vicent de Sommer, interpretarà la cèlebre Cantata del cafè de J.S. Bach, obra profana amb versos de Picander, en aquest cas amb un text versionat per Miquel Desclot i un tast de cafè local.

Finalment, diumenge 29 (12,30 h), al Cafè Auditori de Sant Cugat, el pianista José Ramón Martín interpretarà el programa “Gregorian grooves”, amb improvisacions basades en temes de diverses cultures, èpoques i procedències com el blues, el funk, la samba o el dancehall a partir de recursos clàssics i jazzístics.

Altres activitats del festival són l’exposició de la col.lecció d’instruments medievals de Jota Martínez al Museu de Sant Cugat i els espectacles per famílies i escoles “Encontres lúdics i sonors”, “El petit Combatiment” o “Bach escoles”. A més, entre el 5 i el 8 de setembre se celebrarà una nova edició del curs de músiques històriques Esteban Mazer.

El Festival Contratemps, Músiques Històriques, Ara! és organitzat pel col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat -que enguany incorpora l’especialista Violeta Albareda a la seva secció pedagògica- i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat, el Teatre Auditori de Sant Cugat, l’ESMUC i l’EMTSC. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet