ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ibercamera Girona celebra la 18a (+1) edició amb un creixement d'un 39%

20/6/2024 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2431079-ibercamera-girona-celebra-la-18a-1-edicio-amb-un-creixement-d-un-39.html

La temporada arrencarà el 15 de setembre amb el ‘Carmina Burana’ de La Fura dels Baus i entre els al·licients hi haurà ‘la Segona’ de Mahler a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Suècia.

Iber­ca­mera té de fa anys un públic fidel que ha refer­mat la passió per una pro­gra­mació que aposta per a grans orques­tres i simfòniques com­bi­nat amb con­certs de cam­bra de pri­mer nivell com poques altres ciu­tats de l’Estat tenen a l’abast. Seria la divui­tena tem­po­rada però els orga­nit­za­dors, com un abo­nat els va fer recor­dar, han afe­git un número més perquè ja que a l’any 1987 el grup Camera va fer un intent de plan­tar la lla­vor per la tra­dició fil­harmònica que no va fruc­ti­fi­car fins anys més tard.

I no es poden quei­xar, ans el con­trari, el crei­xe­ment con­tinu s’ha sal­dat amb un nou incre­ment de públic, un 39% més que només ho poden qua­li­fi­car d’espec­ta­cu­lar. Essen­ci­al­ment, com deta­lla el seu pre­si­dent, Josep Maria Prat, espec­ta­dors joves, que ja por­ta­ven altres anys tas­tant part de la pro­gra­mació que els ofe­rien. “És gràcies a aquest suport con­ti­nuat i crei­xent de l’afició musi­cal a la nos­tra Tem­po­rada que ens ha con­ver­tit en un refe­rent del pai­satge cul­tu­ral de la ciu­tat”, declara Prat. El qual afe­geix que “ple­gats, els afi­ci­o­nats d’Iber­ca­mera hem acon­se­guit situar Girona en un lloc molt des­ta­cat del cir­cuit simfònic inter­na­ci­o­nal”.

I per aquesta, doncs, dino­vena edició , el nou cicle que s’ofe­rirà no defrau­darà. Arren­carà com es va anun­ciar fa tot just uns dies amb el Car­mina Burana de la Fura dels Baus, copro­gra­mat amb Tem­po­rada Alta, el 15 de setem­bre. Un pre­ludi abans no arribi ja el 17 de novem­bre l’espe­rat con­cert de dan­ses hon­ga­re­ses a càrrec de Vivi­ane Hag­ner (violí) i Lilit Gri­goryan (piano). Pel 26 de gener es podrà gau­dir de con­certs de Mozart de amb sir András Schiff (direc­tor i piano), i el 23 de febrer la cin­quena de Txaikovski a càrrec de l’Orques­tra Simfònica WDR Colònia, amb direcció d’Andrés Orozco-Estrada.

La soprano Eli­o­nor Martínez i el pia­nista Oli­via Zaugg ofe­ri­ran un reci­tal de lied el 9 de març, men­tre la gui­tar­rista Ana Vido­vic inter­pre­tarà La mort i la don­ze­lla i peces de Schu­bert, Bocc­he­rini, Vivaldi i Mah­ler (30 de mar). Ignasi Cam­bra actuarà el 6 d’abril amb inter­pre­tant entre altres la Sonata de Schu­bert, i l’Orques­tra Simfònica de Galícia la Sim­fo­nia del Nou Món, amb Jan Lisi­ecki al piano i la direcció de Roberto González-Mon­jas.

Ja a la recta final, dos grans plats forts. Per una banda, el Quar­tet de Men­dels­sohn inter­pre­tat pel Quar­tet Ate­nea (18 de maig) i, com a rúbrica final, la Segona de Mah­ler a càrrec de l’Orques­tra Simfònica de Ràdio Suècia, amb acom­pa­nya­ment de l’Orfeó Català sota la direcció de Daniel Har­ding (27 de maig).

Tots els con­certs tin­dran lloc a l’Audi­tori de Girona i la majo­ria a les set del la tarda. 

JORDI CAMPS I LINNELL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet