ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

BCN Clàssics tanca la seva 8ª temporada amb més de 15.000 assistents i un 22% més d'abonats

14/6/2024 |

 

El passat 27 de maig va concloure la 8ª edició del cicle de concerts BCN Clàssics, amb un total de 8 concerts protagonitzats per formacions de primer nivell internacional al Palau de la Música Catalana i 4 de petit format, dins del programa Km0, al Petit Palau, d’octubre de 2023 a maig de 2024. Una temporada que tanca amb una afluència de públic de més de 15.000 persones i un augment considerable d’abonats respecte la temporada passada, un 22% més i un 56% més que les xifres anteriors a la pandèmia per la Covid (19-20).

Una programació en la que s’han pogut veure alguns dels solistes més destacats del panorama actual, com els violinistes Maxim Vengerov, Renaud Capuçon i Hilary Hahn; i grans pianistes com Evgeni Kissin i Hélène Grimaud. També ens han visitat alguns dels millors directors del món com Zubin Mehta Gianandrea Noseda i Semion Bitkov. Així com orquestres de prestigi internacional interpretant grans obres del repertori universal com l’Orquestra Filharmònica de Munic, la National Symphony Orchestra de Washington i l’Orquestra Filharmònica Txeca.

El cicle tanca l’edició d’enguany amb una ocupació d’un 83% de mitjana, amb 3 dels esdeveniments amb les entrades exhaurides (el concert de Nadal amb ADDA Simfònica i l’Orfeó Donostiarra dirigits per Josep Vicent; el recital d’Evgeni Kissin; i la tornada als escenaris de Zubin Mehta juntament amb la l’Orquestra Filharmònica de Munic) i dos més superant el 88%.

Aposta per atraure públic jove amb més de 500 interessats per beneficiar-se de les tarifes a preus reduïts. Quasi 150 persones formen ja del propi Espai Jove de BCN Clàssics mentre que 130 van aprofitar els descomptes del Carnet Jove, 60 del Quadern Cultura, 50 del Bono Cultura i 35 de Cultura Jove. Remarcar també més de 80 persones provinents d’escoles.

El concerts d’Evgeni Kissin i de la National Symphony Orchestra de Washington sota la direcció de Gianandrea Noseda i la violinista Hilary Hahn són els que més van gaudir de la presència d’aquesta franja d’edat.

BCN Clàssics també forma part de la comunitat Apropa Cultura i durant l’any 23/24 més de 160 persones en risc d’exclusió van poder atendre els seus concerts. 68 membres de col·lectius de la ciutat de Barcelona també es van sumar a descomptes exclusius per a ells; gairebé un centenar de persones van assistir-hi en format grup (a partir de 10 integrants) i una cinquantena va adquirir les entrades des de la plataforma Tr3sc.

Els ciutadans de Barcelona continuen significant el 47% de públic que assisteix als concerts de BCN Clàssics. Seguit per un 20% provinent de la província en sí i, amb el mateix percentatge, de la resta del món. No obstant, en alguns concerts com el de la National Symphony Orchestra de Washington, els estrangers van significar un 30%.

Respecte les franges d’edat més habituals en els concerts, al voltant del 30% es troba el grup de 30 a 50 anys, a poca distància dels de 50-65 i els majors de 65, amb un 25%. Respecte al gènere, un 51% són homes, arribant fins a un 55% en concerts com el de l’Orfeó Donostiarra amb ADDA Simfònica i Hélène Grimaud. En canvi, en casos com Evgeni Kissin (52%) i Zubin Mehta (56%) guanyava la presència femenina.

Així doncs, la 8ª temporada de BCN Clàssics tanca amb molt bones sensacions pels resultats obtinguts i pel recorregut i la feina ben feta. Una nova edició que ha consolidat el cicle de concerts com un dels imprescindibles de la ciutat de Barcelona i en creixement constant.

Amb bona rebuda per part de la crítica i el públic, la mirada ja està posada en la seva Novena, que comptarà amb 11 concerts, un d’ells al Gran Teatre del Liceu. Destacar la presència de Gustavo Dudamel i la London Symphony Orchestra i d’altres grans figures com Lisa Batiashvili, Tonhalle-Orchester Zürich, Bach Collegium Japan, Masaaki Suzuki, Midori, l’Orquestra de la Suisse Romande i Evgeni Kissin, entre d’altres. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet