ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Savall inicia la gira de 'Les Estacions' de Haydn a Barcelona

22/5/2024 |

 

Jordi Savall, al front de les seves prestigioses formacions La Capella Nacional de Catalunya, Le Concert des Nations (amb 66 participants) i tres solistes excepcionals, inicia la segona part de la gira Les Estacions de F.J. Haydn a Barcelona. El Mestre dirigirà una sèrie de quatre concerts a les següents sales europees: L'Auditori de Barcelona (24/05), la Philharmonie de París (27/05), el Théâtre du Capitol de Toulouse (28/05) i el Kulterpalast de Dresden (30/05).

Aquesta gira forma part de la primera Acadèmia professional d’aquest any, del projecte YOCPA (Youth Orchestra and Choir Professional Academies). L’interès i originalitat d’aquest projecte rau en la combinació de l’expertesa dels músics professionals de les formacions del Mestre amb el talent emergent de nous membres seleccionats a través d’audicions realitzades, aquest any i en anys anteriors.

En aquesta edició de l’Acadèmia professional, participen 36 joves músics i cantants professionals menors de 39 anys, que juntament amb 30 dels professionals veterans, liderats per la concertino Lina Tur Bonet, i preparats pel mestre del cor Lluís Vilamajó, tots sota la direcció de Jordi Savall, ens proposen de recrear aquestes emblemàtiques obres del període clàssic com si fossin acabades de descobrir. Després de l’exitosa versió de La Creació, Savall presenta ara l’altre gran oratori de Haydn, oferint-ne una nova interpretació protagonitzada per un trio de solistes especialitzats, La Capella Nacional de Catalunya, Le Concert des Nations amb els instruments de l’època, que, com afirma el Mestre, presenten “reptes importants”, però que ens permeten de descobrir i gaudir de tota la bellesa d’aquesta Obra mestra, gràcies a una interpretació que posa en relleu la sorprenent creativitat i imaginació d’un Haydn al cim del seu art.

ARTISTES

Lina Johnson, soprano (Hanne)

Tilman Lichdi, tenor (Lukas)

Matthias Winckhler, baríton (Simon)

LA CAPELLA NACIONAL DE CATALUNYA

Lluís Vilamajó, preparació del conjunt vocal

LE CONCERT DES NATIONS

Lina Tur Bonet, concertino

Jordi Savall, direcció 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet