ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Coral Shalom omplirà l'escenari de l'Auditori Enric Granados de Lleida

20/5/2024 |

 

La Coral Shalom omplirà l’escenari de l’Auditori Enric Granados de Lleida amb 80 artistes entre cantaires i músics per cloure els actes de commemoració del 50è d’aniversari de l’agrupació lleidatana, cèlebre entre d’altres per l’organització del Festival Internacional Musiquem Lleida des de l’any 2005. Així doncs, sota el títol Elogi a la pau, el pròxim diumenge 9 de juny a les 19.00 hores es retrà homenatge al recorregut de la coral, al seu llegat i, sobretot, al futur de les noves generacions simbolitzant un elogi a la pau, paraula que en hebreu dona nom a la Coral Shalom.

Per donar forma a un concert de tal envergadura, la Coral Shalom ha cedit la batuta a Albert Cabero, director de la seva formació d’adults, i al prestigiós músic cerverí Xavier Puig, actualment director titular del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados i de L’òpera de tres rals, companyia d’òpera de cambra formada per ell mateix l’any 2002. Ambdós seran els encarregats de dirigir els músics de la Coral Shalom, del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i de l’Orquestra de Girona al llarg d’un repertori exigent musicalment i profund en el seu significat, atès que inclourà les cançons d’amor hebrees d’Eric Whitacre i els Chichester Psalms de Leonard Bernstein, així com l’estrena d’una obra encarregada per la Coral Shalom per a l’ocasió.

I és que serà el jove compositor lleidatà Bernat Giribet, col·laborador habitual de la Coral Shalom, qui posi la cirereta al pastís amb l’estrena de la seva última obra, Poesies de Ponent, feta ad hoc amb diversos poetes lleidatans. Es tracta d’una suite de set cançons que inclourà textos de Màrius Torres, Jordi Prenafeta, Dolors Miquel, Josep Vallverdú i Artur Vives.

En definitiva, grans noms per a una gran nit de música coral a l’Auditori Enric Granados que servirà no només per tancar la celebració del 50è aniversari de la Coral Shalom, sinó també per obrir una nova etapa per a aquesta agrupació fundada l’any 1973 per Elvira Querol i Carme Valls amb l’objectiu de gaudir (i fer gaudir) del cant coral.


Informació pràctica:
Elogi a la pau.
Coral Shalom, Cor de cambra l’Auditori Enric Granados i Orquestra de Girona
Auditori Enric Granados de Lleida
Diumenge 9 de juny, 19 h
Poesies de Ponent - B. Giribet
5 hebrew love songs - E. Whitacre
Chichester Psalms - L. Bernstein

Compra d’entrades: https://latemporadalleida.koobin.com/elogidelapau 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet