20/3/2024 |
La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana estrena el primer programa formatiu per a futurs directors i directores: la Beca Lluís Millet. Amb aquesta iniciativa el Palau ofereix una formació becada durant dos anys en què la persona seleccionada s’integrarà al dia a dia dels cors desenvolupant funcions artístiques i organitzatives, i passarà de manera rotativa per tots els cors de l’Orfeó Català: Cor Petits, Cor Mitjans, Cor Infantil, Cor Jove, Cor de Noies i el mateix Orfeó Català. El període d’inscripció a la convocatòria s’inicia avui, 20 de març, i s’hi acceptaran inscripcions fins al proper 1 de maig a través d’aquest enllaç.
La beca neix de la voluntat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana de complementar la formació dels joves en la direcció amb una experiència pràctica a les diferents formacions corals de l’Orfeó Català. La persona que resulti becada participarà de l’activitat regular dels cors, com els assajos i concerts, així com en les tasques més organitzatives, com ara reunions de coordinació i preparació de l’activitat concertística amb l’equip de producció. També participarà de manera activa en algun dels projectes destacats dels cors durant l’any. En resum, viurà l’experiència de ser un més de l’equip artístic exercint funcions similars a les d’assistent de direcció, en una experiència que li permetrà posar en pràctica els coneixements adquirits i alhora enriquir-se de la vivència directa en una institució de prestigi i tradició en el cant coral com és l’Orfeó Català. L’estada formativa tindrà una remuneració de 10.000 euros anuals. La durada de la beca serà de 2 anys no prorrogables, de juliol a juliol.
Per participar en aquesta convocatòria cal tenir entre 20 i 35 anys (s’acceptaran sol·licituds de joves nascuts entre els anys 1989 i 2004, ambdós inclosos) i tenir estudis de batxillerat. Es valorarà positivament el fet de tenir estudis musicals, així com el coneixement d’idiomes. Per fer la inscripció cal accedir a l’enllaç i emplenar un formulari en què es demana presentar un currículum, un mínim de dos programes de concerts dirigits i un vídeo de concert o assaig (com a mínim) en què es vegi la persona dirigint.
El 15 de maig l’organització contactarà amb els candidats finalistes que passaran a la fase següent, que consistirà en una prova pràctica amb un dels cors de la casa. La prova tindrà dues parts. La primera serà un assaig de 45 minuts en què l’aspirant haurà de treballar una obra a vista amb el cor i una del repertori habitual de la formació. Finalment, el candidat/a haurà de presentar les dues obres treballades davant del jurat com si es tractés d’un concert. Les persones que passin aquesta prova, faran una entrevista final el 17 de juny. Tot el procés estarà valorat per un tribunal format per 2 persones de l’equip de directors i Pablo Larraz, director de l’Orfeó i director artístic de tots els cors.
Consulteu-ne les bases.
Catclàssics