ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Nicholas Collon dirigeix l'OBC en un concert dedicat a la 'Primera Simfonia' de Sibelius

25/10/2023 |

 

L'Auditori proposa aquest cap de setmana una programació molt especial, encapçalada pel concert que l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà sota la direcció del britànic Nicholas Collon i la viola del francès Antoine Tamestit.

Collon és actualment el director titular de la Finnish Radio Symphony (el primer d'origen no finlandès en ocupar aquest càrrec) i el creador de l'Aurora Orchestra, ocupacions per les quals gaudeix d'una projecció i reputació internacional immillorables.

El concert tindrà com a protagonista la Primera simfonia de Jean Sibelius, obra que va donar fama mundial al seu compositor. Un cop més, la peça recorda l'eix temàtic de la temporada d'enguany de L'Auditori, 'Poder o Revolta', ja que va esdevenir un símbol de lluita i una obra protesta per al poble finlandès al coincidir la seva escriptura amb l’anomenat Manifest de febrer (1899), que afeblia i subordinava el Gran Ducat de Finlàndia respecte a Rússia.

El repertori d'aquesta cita es completa amb l'estrena nacional de Dreydi, obra de la compositora Olga Neuwirth escrita durant la pandèmia i el Concert per a viola de William Walton, considerat gràcies a l'èxit d'aquesta peça el màxim representant del present i del futur de la música britànica. Antoine Tamestit, reconegut internacionalment com un dels principals solistes i músics de cambra de viola, i apreciat per la seva tècnica insuperable, és l'artista convidat per interpretar la ja cèlebre peça.

Pilar Jurado amb la Banda

Després d'inaugurar amb èxit la temporada 23-24 la setmana passada amb Paquito de D'Rivera, aquest diumenge la programació de tardor de la Banda continua amb la visita de la també reconeguda i multifacètica Pilar Jurado.

La cantant, directora i compositora proposarà un viatge pels més famosos números de l’òpera i de la sarsuela de tots els temps amb un repertori ampli i variat. Com a cantant, Jurado interpretarà les àries més cèlebres de Romeu i Julieta, de Charles Gounod, i d'El barberillo de Lavapiés, de Francisco Asenjo Barbieri. Com a directora, dirigirà obertures, preludis i intermedis d'obres famoses com Les noces de Fígaro de Wolfgang Amadeus Mozart, La traviata de Giuseppe Verdi, o Guillem Tell de Gioachino Rossini. A més, la seva participació amb la BMB culminarà amb la direcció de l'estrena de Fantasia lírica, obra escrita per la mateixa Jurado. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet