17/10/2022 |
Després de Pelléas et Mélisande de Debussy y de Norma de Bellini, el director d’escena en residència del Liceu, Àlex Ollé, convida el públic a submergir-se en l’univers verdià amb Il trovatore, obra mestra del gènere que puja a l’escenari de la Rambla amb dos repartiments de luxe i en una producció que denuncia els horrors de la guerra concebuda per a la Dutch National Opera d’Amsterdam (2014) i per a l’Opéra National de Paris (2016)
Riccardo Frizza, tot un expert en el repertori italià, torna al podi liceista per liderar musicalment les deu funcions previstes entre el 27 d’octubre i el 8 de novembre comptant amb grans intèrprets internacionals com ara Saioa Hernández, Vittorio Grigolo, Ksenia Dudnikova i Juan Jesús Rodríguez, que s’alternaran amb Hibla Gerzmava, Yonghoon Lee, Judit Kutasi i Àngel Òdena
En aquesta proposta teatral, Àlex Ollé porta l’acció des de l’Espanya medieval a l’horror de la Primera Guerra Mundial, amb un espectacular muntatge d’Alfons Flores on l’espai escènic és un lloc de trinxeres, fosc i aclaparador.
El dimecres 26 s’oferirà una funció exclusiva per a públic menor de 35 anys dins del nou programa Vibe35 amb un aftershow en col·laboració amb el Festival Sónar de música electrònica.
El dia 5 de novembre es podrà veure per la plataforma digital del Liceu el directe de la funció d’Il Trovatore, el primer títol de l’abonament digital Liceu+LIVE
Il trovatore és una de les òperes preferides del públic d’arreu i forma part de la trilogia popular del gran Giuseppe Verdi. Juntament amb Rigoletto i La traviata. Estrenada el 1853 al Teatro Apollo de Roma, arribà al Liceu només tres anys més tard per a convertir-se en una de les preferides dels liceistes i ja suma 286 representacions al Gran Teatre. Es va sentir per últim cop al Liceu l’octubre del 2020, amb el Cor i la Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigits, en versió de concert, per Gustavo Dudamel.
Catclàssics