6/4/2022 |
http://www.revistamusical.cat/la-primavera-musical-a-vistabella-arriba-a-la-cinquena-edicio/
Entre el 30 d’abril i l’11 de juny tindran lloc a l’església del Sagrat Cor els cinc concerts de la cinquena edició de la Primavera Musical a Vistabella (Tarragonès). L’oferta d’enguany mostra una gran varietat, amb programes que van des de la música medieval a la romàntica i, fins i tot, el pop d’autor.
El tenor Roger Padullés i el pianista Albert Guinovart donaran el tret de sortida al festival el 30 d’abril amb un primer concert en què es podran sentir dues versions musicals del cicle de poemes Dichterliebe de Robert Heine: la més cèlebre, del compositor romàntic alemany Robert Schumann, i la que ha compost fa pocs mesos el mateix Guinovart.
La segona cita serà a càrrec de l’Enneàgon Ensemble, un nonet instrumental de recent creació integrat per músics de les comarques tarragonines. El 7 de maig presentaran un programa titulat “Música silenciada”, amb obres de la compositora francesa Louise Farrenc i del català –nascut a València– Manuel Oltra, de qui enguany es commemora el centenari del naixement.
El tercer concert estarà dedicat a la música medieval, a càrrec del conjunt Locus Desperatus. El 21 de maig interpretaran obres del compositor Niccolò da Perugia –un dels exponents més prolífics, juntament amb Francesco Landini, de la polifonia cultivada a Florència el segle XIV– en el marc d’un programa titulat “Sentì un gran romore”.
El Cor Francesc Valls de la catedral de Barcelona serà el protagonista del penúltim concert, que tindrà lloc el 28 de maig i estarà dedicat a la polifonia hispànica del segle XVI. El conjunt vocal, dirigit per Pere Lluís Biosca,estarà acompanyat pel tiorbista Josep Maria Martí.
Finalment, tancarà la cinquena Primavera Musical a Vistabella la cantautora Magalí Sare, que presentarà el seu segon disc, Esponja, l’11 de juny. Sare s’ha inspirat en les dones de la seva família per elaborar un treball que combina el fons clàssic, el jazz i la música tradicional, amb pinzellades de producció moderna.
Tots els concerts començaran a les 20.30 h, excepte l’últim, que ho farà una hora més tard i tindrà lloc a l’exterior de l’església.
Donar a conèixer el temple modernista del Sagrat Cor de Vistabella i, sobretot, contribuir a la restauració, és el principal objectiu de la Primavera Musical. L’església, obra de Josep Maria Jujol, va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011. L’any que ve se’n celebrarà el centenari de la consagració.
Revista Musical Catalana