ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Les sis d'Ibercamera

16/6/2021 |

 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1986580-les-sis-d-ibercamera.html

El cicle presenta sis orquestres europees, amb directors com Gergiev i Currentzis, en la seva 38a temporada a Barcelona

La pandèmia, des­gra­ci­a­da­ment, ha tom­bat un munt de coses, però no se n’ha sor­tit amb Iber­ca­mera. El pre­si­dent d’aquest veterà cicle de con­certs, Josep Maria Prat, recor­dava ahir com, el mes de gener pas­sat, en un dels moments deli­cats de l’era Covid, va atre­vir-se amb una insòlita –i històrica– gira del rus Valery Ger­giev i una sei­xan­tena de músics de l’Orques­tra del Mariinsky, amb para­des, entre altres ciu­tats de l’Estat, a Bar­ce­lona i Girona. “Va ser una gira bom­bo­lla”, expli­cava. “Després del con­cert a Girona, van anar direc­ta­ment a l’aero­port a aga­far un vol xàrter i, un cop a Rússia, el pri­mer que van fer va ser anar al Mariinsky a fer-se un test. Els resul­tats van ser nega­tius i Ger­giev ho va fer valer després davant del govern com una prova que la cul­tura era segura. Hi va haver PCR d’anada i arri­bada i un munt de cir­cumstàncies mèdiques i, alhora, polítiques.”

Amb la con­vicció, ara i ales­ho­res, que “la música és un ser­vei i no una exhi­bició”, Iber­ca­mera, una set­mana després d’haver pre­sen­tat la seva pro­gra­mació a Girona, va donar a conèixer ahir la seva 38a Tem­po­rada a Bar­ce­lona, en què repe­ti­ran Ger­giev i l’Orques­tra del Mariinsky amb un pro­grama que inclou, l’1 de febrer del 2022, la Vida d’heroi de Strauss i el Con­cert per a piano núm. 2 de Brahms, així com la par­ti­ci­pació del pia­nista Nel­son Goer­ner, que també actuarà el 5 d’abril a duo amb la també pia­nista Martha Arge­rich. A banda de la del Mariinsly, Iber­ca­mera 2021/22 pro­posa cinc altres orques­tres euro­pees: l’Orques­tra de la Ràdio d’Hon­gria, que ofe­rirà La Cre­ació de Haydn amb l’acom­pa­nya­ment del Cor Madri­gal (13 de desem­bre); la Simfònica de Viena, amb Andrés Orozco-Estrada a la batuta, Vilde Frang al violí i un pro­grama dedi­cat a Beet­ho­ven (28 de febrer); la SWR de Stutt­gart, diri­gida per un altre direc­tor de renom, Teo­dor Cur­rent­zis, que abor­darà la Sim­fo­nia núm. 1 de Brahms (29 de març); l’Orques­tra Simfònica de Düssel­dorf, amb Adam Fisc­her de direc­tor i Sir András Schiff al piano i el Con­cert per a piano núm. 5 de Beet­ho­ven en el pro­grama (4 d’abril) i l’Orques­tra Simfònica de Ràdio Suècia, que farà una immersió a la inte­gral de Sim­fo­nies de Brahms (la pri­mera de les quals ja s’haurà escol­tat en el con­cert de Cur­rent­zis, coin­cidència que Prat, ahir, atribuïa a les “con­seqüències pro­gramàtiques de la pandèmia) amb Daniel Har­ding de direc­tor.

La pròxima Tem­po­rada d’Iber­ca­mera, amb cinc con­certs en abo­na­ment al Palau de la Música, cinc més a L’Audi­tori i dos reci­tals extra­or­di­na­ris amb col·labo­ració del Palau, es com­ple­tarà amb les actu­a­ci­ons de la pia­nista Maria João Pires i el vio­li­nista Fumi­aki Miura (21 de setem­bre, en la inau­gu­ració de la 38a tem­po­rada), el pia­nista Mau­ri­zio Pollini (27 d’octu­bre), altre cop Miura amb la pia­nista Var­vara (26 d’abril) i unes Can­ta­tes de Bach amb el con­tra­te­nor Car­los Mena (20 de juny del 2022).

El pres­su­post del cicle s’acosta als 700.000 euros. 

GUILLEM VIDAL
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet