ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

9a edició del cicle Música al Claustre de l'IEC

12/5/2021 |

 

Música al Claustre de l’IEC: recuperació i connexió de la música catalana en la seva 9a edició.

Els propers mesos de juny i juliol tindrà lloc els tres concerts de la 9a edició del cicle Música al Claustre de l’IEC al Pati de la Casa de Convalescència de l’Institut d’Estudis Catalans organitzat per la Comissió d’Activitats Musicals amb Romà Escalas de director artístic. 

Els tres concerts d’aquest any il·lustren sobre diferents estils d’interpretació derivats del concepte actual de recuperació i connexió. Ho fan amb repertoris allunyats en el temps i l’espai, obtinguts com a resultat d’un procés de recerca sobre repertoris musicals —respectant-ne els originals— inspirats en obres i fets d’èpoques rellevants de la música a Catalunya, sovint encara desconeguts o inèdits. Aquesta recreació de músiques diverses sorgeix de la participació de tres elements creatius fonamentals: la creació sonora (compositor), la recuperació del so original i la inspiració de l’intèrpret, acotats entre els marges de tècnica històrica i llibertat.

El primer concert i inaugural serà el dissabte 12 de juny a les 20.00 hores i anirà a càrrec del músic Jordi Savall. Sota el títol Orient-Occident. Un diàleg de les ànimes, una conversa entre les músiques cristianes, jueves i musulmanes amb les tradicions de l’entorn de la Mediterrània. Jordi Savall tocarà el rebab, viola de gamba soprano i rabec i anirà acompanyat musicalment pel percussionista Pedro Esteban.

El segon concert, dijous 8 de juliol també a les 20.00 hores, el protagonista serà el piano. Amb el títol El piano més enllà del concert la pianista Marina Rodríguez Brià i la ballarina. Belén Cabanes, que destaca per combinar les castanyoles i el flamenc amb el ball contemporani, ens transporten a l’àmbit estètic sorgit del Romanticisme, en el qual la inspiració dels compositors i intèrprets flueix bidireccionalment entre l’expressió dels sentiments propis i els de la música popular. Interpretaran obres de Clementi, Sor, Pedrell, Albéniz, Granados, Matilde Escalas i Flotats. Marina Rodríguez Brià tocarà amb un fortepiano Érard (Londres S. XIX) cedit pel Museu de la Música de Barcelona.

Finalment, el concert que clourà el cicle el dijous 15 de juliol a les 20.00 hores el protagonitzarà el conjunt vocal In Sana Poètic dirigit per Jordi Ribell. Villancets, Tons, Cantata i Sarsuela, del segle XVII al XVII a Catalunya està dedicat a la interpretació musical i històrica dels resultats de la recerca recollida i publicada en la col·lecció «Mestres Catalans Antics», editada per Ficta Edicions i dirigida per Josep M. Gregori i Bernat Cabré, professors d’art i musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet