17/12/2020 |
Dilluns que ve, 21 de desembre (Petit Palau, 19 h), Marc Timón, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau de la Música Catalana i considerat un dels creadors més brillants, actius i premiats de la seva generació, dirigirà la GIOrquestra, que en format de cambra en aquesta ocasió oferirà un programa dedicat a la música de cinema. Un concert que proposa sentir les bandes sonores més famoses de la història del cinema, creades per al so de grans formacions orquestrals, amb el so íntim i personal d’una formació de cambra.
El programa inclou la banda sonora d’una quinzena de compositors, com són John Williams (Harry Potter, E.T., Indiana Jones, La llista de Schindler, Star Wars), Justin Hurwitz (La, La, Land), John Barry (James Bond, Memòries d’Àfrica), Michael Nyman (El piano), James Horner (Titanic), Nino Rota (El padrí), Max Steiner (Allò que el vent s’endugué, Casablanca) o Howard Shore (El senyor dels anells), entre d’altres. Un viatge a través de la història del cinema amb una narració que desvelarà anècdotes i interioritats del món de Hollywood que Marc Timón, resident a Los Angeles, coneix de primera mà.
El concert, corresponent al cicle Tardes al Palau, tindrà una durada aproximada de 90 minuts, sense pausa.
Marc Timón (Castelló d’Empúries, 1980), compositor, director d’orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals amb l’obra simfònica, de cambra i coral per a concert, la música pop i la cobla. Des del 2015 està instal·lat a Los Angeles component per a projectes americans, europeus i asiàtics.
Al món del cinema s’ha d’esmentar la seva tasca de creació per a la sèrie de Marvel Agent Carter als Sonic Fuel Studios, emesa per l’ABC i enregistrada per Warner Brothers. També hi destaquen pel·lícules: El árbol sin sombra (millor banda sonora espanyola l’any 2014 als Premis MundoBSO), The little wizard (Premi Jerry Goldsmith 2014), The bestowal (recentment estrenada a Los Angeles) o Hathor (Crystal Pine Award), entre d’altres. En l’àmbit de la música de concert, la seva obra s’ha interpretat a França, Alemanya, Finlàndia, Cuba, Portugal, Espanya, Bulgària, Ucraïna, els Estats Units i Anglaterra. Com a director, ha dirigit diverses estrenes i espectacles simfònics al Teatro Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu, L’Auditori i al mateix Palau de la Música Catalana. També hi destaquen obres com Les trompetes de la mort (per a cor i orquestra) –que s’estrenarà el proper 6 de febrer de 2021 al Palau de la Música Catalana–, Poema èpic de Nadal (per a cinc cors, piano a sis mans i orgue a quatre mans, estrenada al Concert de Sant Esteve de l’Orfeó Català el 2018), la composició i direcció musical de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2018 i espectacles com Twinkle Twinkle Baby’s Star, de música per a nadons, per al Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana.
Catclàssics