24/11/2020 |
https://www.elperiodic.ad/noticia/82389/combinacio-de-classics-i-dexits-mes-actuals-per-lordino-classic
Trio Claret protagonitza la tercera cita del festival a l’església parroquial.
L’església parroquial d’Ordino va donar un toc íntim perquè el Trio Claret presentés un programa que va combinar grans clàssics amb èxits del segle XX. Aquesta va ser la tercera cita de l’Ordino Clàssic, organitzat pel Comú d’Ordino i la Fundació ONCA, impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, que es va celebrar ahir al matí. El violinista del trio, Gerard Claret, va comentar que quan toquen volen transmetre al públic el que els hi està passant pel cap. «Intento que el públic viatgi amb mi i capti el que passa dins el meu cap», va assenyalar Claret, tot assegurant que després cada persona pot gaudir del concert a la seva manera. A banda del violí, el grup està format per Sergi Claret, a la viola i per Jordi Claret, al violoncel. De fet, van manifestar que el concert va ser molt especial per a ells pel fet de tocar a l’església parroquial d’Ordino, on va començar el festival fa uns quants anys.
El repertori del concert va ser divers amb grans clàssics com Bethoveen, Strauss o Schubert juntament amb ritmes emblemàtics del segle XX com els de Frank Sinatra. «Hem construït el concert de manera cronològica», va apuntar Claret qui va expressar que, al final, tot acaba sent música. Així, després del primer pas pels temes clàssics, el trio es va endinsar amb peces d’estil més modern per acabar amb una obra d’Strauss titulada La meva novia està creuada amb mi. El concert va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
A més, ahir va coincidir amb el Dia Internacional del Músic, i Claret va recordar la importància de la cultura en les persones, principalment en l’època que vivim. «Durant el confinament es va demostrar que la cultura era un element molt important», va dir. En aquest sentit, va recalcar que Andorra ha tingut la sort que la cultura s’ha mantingut segura i va aprofitar per expressar que la cultura és igual d’important que l’educació, ja que «van de la mà». Així, també va agrair el paper fonamental de la Fundació ONCA perquè ha permès que la música a Andorra disposi de molt bona salut.
El següent concert de l’Ordino Clàsic serà De pel·lícula!, una proposta musical i teatral que se celebrarà el pròxim 20 de desembre a les 12.00 hores a l’Auditori Nacional. Per acabar, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) serà l’encarregada de tancar la tercera edició del festival amb el tradicional Concert de Cap d’Any, que tindrà lloc l’1 de gener del 2021, a les 19.00 hores, també a l’Auditori Nacional.
El Periòdic d'Andorra