9/9/2020 |
http://www.revistamusical.cat/creacio-i-missatge-quatre-concerts-tematics-integren-la-cinquena-edicio-de-lout%c2%b7side/
Entre el 25 de setembre i el 24 d’octubre de 2020 tindrà lloc l’edició del cicle de “músiques inusuals” OUT·SIDE’20, amb quatre projectes desenvolupats en concerts temàtics entorn del context en què s’han ideat les creacions musicals i el missatge que volen transmetre.
Així, cançons d’amor, música religiosa, música i fenòmens sonors associats a idees polítiques i música que es mira a si mateixa integraran els concerts d’aquesta cinquena edició, que abasta estils, èpoques i cultures musicals ben diverses. Tres centres d’art catalans acolliran les sessions: el Centre d’Art Santa Mònica (Barcelona), el Centre d’Art Lo Pati (Amposta) i el Centre d’Art Tecla Sala (l’Hospitalet de Llobregat). Luis Codera Puzo és el director artístic del cicle.
El projecte Chansons d’Amour, interpretat per la formació catalana CrossingLines, consta de quatre obres per a veu i diferents formacions instrumentals de temàtica amorosa. Inclou l’estrena de Go crystal tears, let your burning breath, de la compositora Montserrat Lladó, encàrrec de l’OUT·SIDE’20 en col·laboració amb l’OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural), basada en el text de l’obra per a veu i llaüt Go crystal tears de John Downland, que també s’interpretarà, juntament amb obres de Lawrence Dunn i Kate Soper. Chansons d’Amour es farà el 25 (20 h) i 26 (19 h) de setembre a Barcelona i Amposta, respectivament.
El 3 d’octubre (19 h) el Centre d’Art Santa Mònica acollirà Religare, la proposta que reunirà la música religiosa i l’espiritualitat amb obres de tres tradicions culturals diferents: música vocal renaixentista, recitacions coràniques i música per a shakuhachi del repertori honkyoku, interpretades pel grup vocal O Vos Omnes, Halil Bárcena i Horacio Curti.
El concert Politikón, interpretat per diversos músics de l’escena catalana de nova creació –Ferran Fages, Haize Lizarazu i Miquel Vich Vila, entre d’altres–, posa de manifest com el fenomen sonor és testimoni de les idees polítiques de cada generació. El concert també inclourà les obres que OUT·SIDE va encarregar a diversos artistes durant el confinament com a resposta política en un moment especialment complicat per al sector. El concert serà el 17 d’octubre (19 h) a l’Hospitalet de Llobregat.
Finalment, la formació catalana Cosmos Quartet tancarà el cicle el 24 d’octubre a l’Hospitalet de Llobregat (19 h) amb Itself, un conjunt de peces creades a partir de conceptes, idees o motivacions que són específicament musicals o bé estan construïdes per la visió que la música té sobre si mateixa. El Cosmos Quartet –format per Helena Satué i Bernat Prat, violins; Lara Fernández, viola, i Oriol Prat, violoncel– interpretarà obres d’Anton Webern, Yair Klartag, Joseph Haydn i Sky Macklay.
Tots els concerts tindran lloc en dissabte, excepte el del divendres 25, i seran gratuïts amb reserva prèvia (més informació als enllaços de cada sessió).
Revista Musical Catalana