ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La crítica a l'administració i l'autocrítica centren els debats de Música en Estat Crític a Girona

20/6/2004 |

 

La crisi de la cançó d'autor i les crítiques al paper de l'administració i dels mitjans de comunicació en la promoció de la música han centrat les dues primeres jornades de Música en Estat Crític, que se celebren a la Casa de Cultura de Girona.

La inexistència d'una política efectiva en el camp de la cançó o la impossibilitat de trobar un relleu generacional a les grans figures del gènere són algunes de les afirmacions que els crítics de la cançó van exposar ahir en el marc de Música en Estat Crític, unes jornades de reflexió de la crítica musical. Per a Xevi Planas, organitzador de l'acte i un dels ponents de la taula rodona dedicada a la cançó d'autor, «la política que s'ha seguit pel que fa a la cançó és, en el millor dels casos nul·la o inexistent, i en el pitjor, erràtica i nefasta». La inexistència d'una publicació especialitzada en el gènere també va ser motiu de reflexió.

Divendres, les jornades van començar amb una taula rodona dedicada a la música clàssica, durant la qual Jaume Comellas, el director de Catalunya Música, la revista musical catalana, va demanar un canvi d'orientació de la revista: «Ha de passar de ser un element que succiona recursos a ser un element que n'aporti.» En el mateix acte, Miquel-Lluís Muntané va denunciar que els programes electorals dels diferents partits polítics despatxen tota la política cultural amb un únic paràgraf.

Els crítics tampoc no es van estar de formular algunes autocrítiques de pes, fins i tot van posar en dubte la utilitat dels seus escrits, tot i que, com va dir Xosé Aviñoa, proporcionen un bon testimoni als historiadors.

J.V.
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet