ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El projecte social del Palau de la Música rep el Premi Clavé com a projecte de transformació social

9/6/2020 |

 

Clavé XXI (actualment anomenat Palau Vincles), el projecte social de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ha estat guardonat com a projecte de transformació social als Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019. Palau Vincles va ser creat amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral.

Aquesta és una de les deu categories dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019, convocats per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català, per reconèixer l’excel·lència dels millors treballs i dels grans professionals del panorama musical coral a Catalunya, a partir de candidatures de nominació popular i deliberats per un jurat format per persones vinculades al moviment coral. En aquesta edició, el jurat estava format per Mireia Barrera, Elisenda Climent, Enric Giné, Anna Gorchs i Bernat Vivancos. El Cor de Cambra del Palau, l’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català també han estat finalistes de diferents categories dels Premis.

Els premis es van atorgar en el transcurs d’una gala virtual a través del canal de Youtube del Moviment Coral Català i de les xarxes socials de la Federació de Cors de Clavé dissabte passat, 6 de juny, presentada per la cantaire i flautista Irene Recolons i amb la col·laboració de Buia Reixach, Josep Vila i Jové, Lluís Puig i Mariona Vila. Van recollir virtualment el premi a Clavé XXI, Susanna Serrano i Esteve Nabona, gerent i director artístic de Palau Vincles, respectivament (minut 8 de la gala virtual).

 

Els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019 van ser els següents:

Millor producció-espectacle: La màquina del temps del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC); un dels finalistes va ser el concurs Let the Peoples Sing de Catalunya Música i el Palau de la Música Catalana.
Millor programa: La llum de la neu del Cor Bruckner de Barcelona.
Millor programa de música catalana: 125 anys, Francesc Civil Castellví, de la Capella Polifònica de Girona; en va ser un dels finalistes el concert Tradició i creació: 150 anys de música coral catalana del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.
Millor enregistrament: Espistulae ad Sagittarium de l’Ensemble O Vos Omnes.
Millor composició: Gloria d’Albert Guinovart.
Projecte de transformació social: Clavé XXI de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.
Iniciativa innovadora: La maternitat d’Elna, òpera social en català de Martí Carreras.
Comunicació: «440 Clàssica & Jazz», núm. 53, del Grup Enderrock.
Projecte coral internacionalitzador: Antologia de la Música Coral a Catalunya del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; i en van ser finalistes el Prom 44 2019, a Londres, amb l’oratori Belshazzar’s feast de William Walton, amb l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català, i el Projecte Vocal Heros, a Alemanya, del Cor de Noies de l’Orfeó Català.
Premi del públic a la millor producció-espectacle, amb més de 3.000 volts vàlids, va ser a La maternitat d’Elna de Martí Carreras.

Aquests premis es van crear per iniciativa de la Federació de Cors de Clavé amb l’objectiu de difondre, promoure i reconèixer l’excel·lència dels millors treballs i dels grans professionals del panorama musical coral a Catalunya. L’edició d’enguany és una coproducció amb el Moviment Coral Català, tant pel que fa a l’organització dels premis com a la producció de la gala virtual. L’acte de lliurament de premis s’havia de fer el 14 de març passat al Born Centre de Cultura i Memòria en el marc de la Convenció Anual del Cant Coral organitzada pel Moviment Coral Català; l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la COVID-19 ho va impedir.

D’altra banda, la «Revista Musical Catalana» núm. 372, corresponent als mesos de maig-agost del 2020, publica a la secció La Casa dels Cants una entrevista a Susanna Serrano, la nova gerent de Palau Vincles, que explica el nou impuls del projecte social del Palau. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet