ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori presenta un nou projecte artístic de tres anys amb La Creació com a punt de partida

5/6/2020 |

 

L’Auditori de Barcelona presenta un nou projecte artístic de tres anys amb La Creació com a punt de partida.

La propera temporada de L’Auditori suposa l’inici d’un nou projecte artístic que es desenvoluparà en les tres properes temporades. La 20-21 estarà formada per 210 produccions i reivindica el paper de les dones amb important presència de directores d’orquestra, creadores i compositores. A més, impulsarà tres nous projectes: la Biennal Internacional de Quartets, el Festival Mozart Nits d’Estiu i el Cor de L’Auditori. L’Auditori, com a institució del segle XXI, es compromet amb la sostenibilitat reduint a la meitat la generació de paper i fa una aposta clara per la digitalització amb el nou espai virtual L’Auditori Digital (auditoridigital.cat), que inclou un segell discogràfic propi i una plataforma de vídeo en streaming. Una estratègia que li permet seguir acostant-se al públic jove que aquest any tindrà l’oportunitat de gaudir de tota la temporada amb la nova Tarifa Plana -35 (per a menors de 35 anys i amb un cost de 85€) i la Tarifa Plana -25 (per a menors de 25 anys, amb un cost de 50€). La temporada passada més de 340 joves menors de 25 anys van demostrar el seu interès per les propostes de L’Auditori.

Primer Moviment: La Creació
L’Auditori inicia una nova etapa amb una programació en forma de trilogia dissenyada a partir d’un relat artístic que, per primera vegada, uneix totes les programacions de la casa i s’inspira en un cicle vital de tres fases, representat per un procés de gènesi (Temporada 20-21: Creació), desenvolupament (Temporada 21-22: Amor-odi) i final (Temporada 22-23: Mort o retorn)​​. Aquests tres conceptes articulen tota la programació de l’equipament entre setembre de 2020 i juliol de 2023.
El primer tram d’aquest viatge se centra en la Creació, abordada des de la creació divina de les religions monoteistes a la idea de la creació artística, fruit de la necessitat humana. En aquest sentit podrem sentir obres com La creació de Haydn o In Seven Days de Thomas Adès, per a piano, orquestra i vídeo.
Aquesta temporada també qüestionarà si es es pot crear música del no-res tot fixant-nos en obres basades en altres obres o fragments musicals, com és el cas de Rendering de Luciano Berio, composta sobre els esbossos de la Simfonia núm. 10 de Franz Schubert. De la mateixa manera ens endinsarem en músiques més recents concebudes a partir de materials preexistents, com mostres samplejades i electrònica o sessions ​per a giradiscs.
S’explorarà el concepte d’autoria en la música popular, la música improvisada i la nova creació sonora, amb cançons que es transmeten per tradició oral, obres amb partitures obertes –en què l’intèrpret esdevé co-creador de l’obra– i propostes de creació col·lectiva.
És així com L’Auditori de Barcelona emprèn un nou camí que articula tota la programació sota un projecte artístic integral i que genera, alhora, noves portes d’entrada perquè el públic, en tota la seva diversitat, tingui el seu espai de trobada amb la música.

De Cererols a Gerhard, L'Auditori recupera el nostre patrimoni musical
La commemoració del cinquantè aniversari de la mort de Robert Gerhard, un dels compositors més destacats del segle XX, marca una nova fita en el projecte patrimonial de L’Auditori. De Gerhard sentirem molta música a les diverses programacions de L’Auditori, però no serà l’únic compositor català. L’Auditori de Barcelona ha programat durant aquesta temporada 58 obres de patrimoni musical català.
La música de Joan Cererols, Ferran Sor, Carles Baguer, Joan Manén, Gaspar Cassadó, Juli Garreta, Ricard Lamote de Grignon o Eduard Toldrà sonarà a mans de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Banda Municipal de Barcelona i els intèrprets instrumentals, corals i solistes que passaran per aquesta temporada i les següents.

En la mateixa línia, el disseny del projecte patrimonial de L’Auditori de Barcelona aposta per la promoció de béns culturals actuals, ja sigui a partir de la interpretació d’autors de trajectòria consolidada o a través d’encàrrecs específics: des de Jordi Cervelló, Albert Sardà o Josep Maria Guix fins a Raquel García-Tomás, Núria Giménez Comas o Miquel Oliu. Durant la temporada 20-21 s’estrenaran 36 obres noves.
Com a part del Centenari de l’Orquestra Pau Casals, l’OBC realitzarà una gira pel territori amb músiques que havia interpretat la històrica formació.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet