ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Palau de la Música restaura el grup escultòric de l'escenari i es prepara per a la reobertura

21/5/2020 |

 

Una gran bastida de 13 metres d’amplada per 14 d’altura instal·lada a la Sala de Concerts del Palau de la Música és la imatge més evident del procés de preparació que està duent a terme la institució amb vista a la represa de l’activitat, tant artística com extramusical.

L’emblemàtic grup escultòric de pedra que ornamenta la boca de l’escenari, obra de Dídac Masana i Pau Gargallo, amb la cavalcada de les valquíries i el bust de Beethoven a la dreta, i una al·legoria de la cançó popular catalana i el bust d’Anselm Clavé a l’esquerra, data del 1908 –l’any que es va inaugurar l’edifici– i es va restaurar per última vegada el 2008, coincidint amb el centenari. Els treballs actuals, previstos inicialment per a l’estiu de l’any que ve, s’han avançat aprofitant que el Palau està tancat. Així, fins a mitjan de juny tenen lloc les tasques d’inspecció i reparació de les petites patologies detectades per retornar l’obra a l’estat original. El pressupost global d’aquests treballs es preveu que no sobrepassi els 60.000 euros i han comptat amb la supervisió de l’arquitecte Lluís Domènech i Girbau, besnet de Lluís Domènech i Montaner –autor del Palau– i membre de la junta de l’entitat.

D’altra banda, el Palau preveu reprendre l’activitat a principi de juliol amb les visites guiades, que tindran com a innovació la inclusió de la modalitat de visita individual en itinerari lliure i amb audioguia des del telèfon mòbil propi. Pel que fa als concerts, mentre s’espera conèixer la normativa que dictaran les autoritats sanitàries, la voluntat és oferir recitals de piano o música de cambra, entre dos i tres per setmana, a partir del mes de juliol.

A més del que prevegin les autoritats sanitàries, el Palau ja ha començat a organitzar la tornada a l’activitat amb una sèrie de mesures, com ara càmeres termogràfiques de temperatura en l’accés del públic en general, marcadors de temperatura individual per als treballadors, artistes o proveïdors, màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments, catifes higièniques desinfectants als accessos del Palau, per desinfectar les sabates, així com pantalles de seguretat als mostradors de Recepció, Seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants. Els concerts seran sense intermedi i tampoc no es podrà disposar de programes de mà en format paper.

Després d’haver presentat la propera temporada ara fa unes setmanes (http://www.revistamusical.cat/la-temporada-2020-21-de-bcn-classics-portara-spivakov-yo-yo-ma-barenboim-kissin-i-yuja-wang/), a causa de l’excepcionalitat del context sanitari totes les entrades i els abonaments comprats fins al 30 de juny podran acollir-se a la devolució de l’import total o al bescanvi, sense justificació prèvia, fins al 15 de setembre de 2020. Com a mesura de prudència, entre l’1 de setembre i fins al 15 d’octubre de 2020, en els concerts organitzats per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana només s’obrirà la meitat de l’aforament (amb alternança de butaques).

El director general del Palau de la Música, Joan Oller, ha assegurat en roda de premsa que després de l’aprovació dels comptes de l’exercici 2019, l’entitat està sanejada per afrontar les dificultats del moment que travessa, en què es calcula que el Palau deixa d’ingressar un milió d’euros cada mes que passa tancat. En aquest sentit, Oller ha subratllat la necessitat d’estar especialment atent al moment de la tornada a l’activitat i de prendre les decisions correctes en el moment oportú per tal de generar el mínim dèficit possible. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet