ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Al Palau amb Bach

17/4/2020 |

 

El compositor centrarà la nova temporada del Palau de la Música, amb la capacitat a la meitat fins a l’octubre

De manera, natu­ral­ment, dife­rent de com sol fer-ho habi­tu­al­ment, el Palau de la Música Cata­lana va des­ta­par ahir el con­tin­gut de la seva pròxima tem­po­rada, en què l’obra de Johann Sebas­tian Bach –un dels motors cre­a­dors que van empènyer Lluís Millet a fun­dar l’Orfeó Català el 1891– cen­trarà bona part del pro­grama i en què s’apos­tarà per nous refe­rents tant de la direcció (Bar­bara Han­ni­gan, Raphaël Pic­hon o Teo­dor Cur­rent­zis) com de la inter­pre­tació (la vio­li­nista Mari Samu­el­sen, el tenor Javier Cama­rena i la soprano Kat­ha­rina Kon­radi). Entre les mesu­res que el Palau apli­carà en aquests temps de pro­funda incer­tesa hi ha la de poder dema­nar el bes­canvi o la devo­lució, sense jus­ti­fi­ca­ci­ons de cap tipus, de totes les entra­des i els abo­na­ments com­prats fins al 30 de juny i també la de reduir, de moment, la capa­ci­tat a la mei­tat (amb alter­nança de buta­ques) en tots els con­certs pre­vis­tos fins al 15 d’octu­bre.

La immersió del Palau de la Música en l’obra de Bach es plas­marà en una com­me­mo­ració dels 100 anys de l’estrena a l’Estat de la Passió segons sant Mateu el 27 de febrer del 1921 al Palau de la Música Cata­lana amb l’Orfeó Català i, també, en la inter­pre­tació que, en el marc del cicle Palau 100, es farà de la Passió segons sant Joan, amb John Eliot Gar­di­ner a la direcció. Dues línies pro­gramàtiques, Bach Lovers i Bach Fools, aixo­plu­ga­ran, en el marc d’aquest eix temàtic, con­certs, també, com ara els dels lli­bres I i II d’El clave ben tem­pe­rat, a càrrec d’Evgeni Koro­liov i Piotr Anders­zewski, o el que ofe­rirà l’orga­nista de la cate­dral de Notre-Dame, Oli­vier Latry, amb un pro­grama dedi­cat als com­po­si­tors romàntics que es van ins­pi­rar en Bach.

Amb un total de 135 con­certs i la volun­tat de donar valor a un relleu gene­ra­ci­o­nal, el Palau rebrà altres figu­res (Eli­sa­beth Leonskaja i Pinc­has Zuker­man, en el ter­reny de la inter­pre­tació; Yuri Ter­mirkànov, Tho­mas Hen­gel­brock i Peter Phi­llips, en el de la direcció, i les de Berlín, Munic, Dres­den, Sant Peters­burg i Hong Kong com a orques­tres des­ta­ca­des) i ence­tarà un nou cicle, Palau Fron­te­res, des del qual la música clàssica i la con­tem­porània dia­lo­ga­ran amb altres músiques, for­mats o expres­si­ons artísti­ques.

La tem­po­rada 2019/20 del Palau de la Música, que té pre­vist inau­gu­rar-se, si la pandèmia ho per­met, amb un reci­tal el 2 de juliol al Cos­mos Quar­tet, tindrà a l’artista visual Alba G. Cor­ral i a l’escrip­tora Irene Solà de con­vi­dats, mos­trarà també una retros­pec­tiva del cine­asta Pere Por­ta­be­lla i cele­brarà final­ment els ani­ver­sa­ris de Stra­vinsky, Saint-Saëns, Ger­hard, Manén i Toldrà.

Daniel Barenboim, a BCN Clàssics
Després de la cancel·lació dels tres últims concerts de la temporada 2019/20 a causa de la crisi sanitària del coronavirus, BCN Clàssics va presentar dimecres la seva 5a edició. El cicle inclou nou concerts entre el 15 d’octubre del 2020 i el 26 de maig del 2021 al Palau de la Música i L’Auditori. Els protagonistes són la Royal Concertgebouw Orchestra amb la pianista Yuja Wang, dirigides per Paavo Järvi, i el recital de Yo-Yo Ma amb Kathrin Stott. També vindran a Barcelona Evgeny Kissin, Daniel Barenboim i Arcadi Volodos al piano. El cicle proposa canviar l’import de les entrades dels concerts que s’han hagut de cancel·lar per entrades i abonaments de la nova temporada. 

GUILLEM VIDAL
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet