26/2/2020 |
El Conservatori de Música de Girona ofereix fins dissabte unes 40 activitats per a tothom dins la Setmana Cultural i prepara la 12a Orquestrada per al 15 de març
A l’Orquestrada hi participen un centenar d’alumnes de 25 escoles de música gironines
El Conservatori de Girona va iniciar ahir la seva Setmana Cultural , que inclourà fins dissabte una quarantena d’activitats “per a tots els públics, perquè tant els alumnes com els professors, les famílies i la ciutadania en general puguin viure la música d’una altra manera”, com va dir ahir Marta Morera i Sadurní, que des d’aquest curs és la directora de l’Organisme Autònom Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. Morera i Albert Piñeira, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació, van presentar tant la programació de la Setmana Cultural com la dotzena edició de l’Orquestrada de les Comarques Gironines, en la qual participen un centenar d’alumnes de 25 escoles de música de la demarcació que, sota la direcció d’Albert Gumí, estan preparant el gran concert que tindrà lloc el diumenge 15 de març a la sala simfònica de l’Auditori de Girona.
Tornant a la Setmana Cultural, durant aquests cinc dies el conservatori atura les classes habituals, “però no la seva activitat ni la formació pedagògica”, com va remarcar Piñeira, que hi va afegir que aquesta és “la gran setmana del conservatori”.
Durant aquests cinc dies s’han programat tallers, classes magistrals, assajos i altres activitats, entre les quals Morera en va destacar algunes, com per exemple l’audició La flauta de bec i els seus amics, que avui oferiran a l’auditori Viader de la Casa de Cultura (18 h) els alumnes de flauta de bec de nivell elemental, grau professional i adults, sota la direcció del professor Abel Puig. Aquest vespre també tindrà lloc al mateix auditori (19.30 h) un concert de l’alumnat de clarinet, sota la direcció d’Elvira Querol.
Per a demà s’ha programat el concert Endepianalles (Endevinalles al piano), a càrrec d’alumnes de piano de nivell elemental, sota la direcció de Rosa Masferrer i Joan Sadurní, a l’aula magna de la Casa de Cultura (17.30 h). El mateix dijous també es portarà a terme el concert final del projecte orquestral, protagonitzat per alumnes de grau professional i elemental que, dirigits per Marta Roma, actuaran a l’església del Carme, a la pujada de Sant Martí (18 h).
Divendres hi haurà un curs de formació Suzuki per a la guitarra, dirigit per Núria Cervantes i obert també a professorat extern (11 h a 14 h). A la tarda, la psicòloga Cristina Canet oferirà la conferència L’ansietat escènica en músics (17.30 h). I en ple Any Beethoven, el conservatori tancarà la setmana amb una Marató Beethoven, que començarà al Viader (16 h) i continuarà a La Mercè (18 h) amb diverses formacions.
Un viatge musical
La 12a Orquestrada s’està preparant des del 26 de gener amb diversos assajos, l’últim dels quals tindrà lloc el 8 de març a La Pineda de Sant Gregori. L’Orquestrada mobilitza estudiants de música d’entre 8 i 14 anys que faran Un viatge musical arreu del món, amb cançons i danses tradicionals occitanes, xineses, maoris, escoceses o nord-americanes.
El conservatori té més de 500 alumnes –repartits al 50% entre el grau elemental i el professional–, uns 60 professors, 12 treballadors d’administració i serveis i un pressupost de 3,2 milions d’euros.
XAVIER CASTILLÓN
El Punt / Avui