17/2/2020 |
El proper diumenge 23 de febrer (Sala de Concerts, 17 h, cicle La Casa dels Cants) tindrà lloc la tercera edició de la Festa de la Música Coral, en la qual s’estrenaran les vuit obres premiades del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català i dels VIII Premis Catalunya de Composició Coral, que promou la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), així com l’obra coral pòstuma Parets de llum de Carles Guinovart, dedicada al Palau de la Música Catalana. Els dos certàmens, de caràcter biennal, es van convocar el 2018 i van anunciar les obres premiades l’any passat.
La Festa de la Música Coral, organitzada per l’Orfeó Català, és una celebració de tota la família coral catalana, gràcies a la col·laboració de la FCEC. L’esdeveniment facilita la nova creació de música coral, tant a nivell nacional com internacional, i alhora la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors.
Les formacions corals que participaran en aquesta edició seran el Cor Bruckner Barcelona (Júlia Sesé, directora), Cor Femení Voxalba (Elisenda Carrasco, directora), Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Xavier Puig, director principal). El programa del concert combinarà l’estrena de les obres premiades amb altres peces de la literatura coral pròpia i universal.
Obrirà la Festa de la Música Coral el Cor Infantil de l’Orfeó Català, que estrenarà Contracop de Jordi Font (menció extraordinària, categoria cor infantil, III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català). També cantarà cançons de Narcisa Freixas i Albert Guinovart.
Tot seguit, l’actuació del Cor de Cambra del Palau estrenarà Unes flors que s’esfullen de Bernat Giribet Sellart i Boira de Jordi Sansa Llovich (premi ex aequo a la millor composició de música coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus mixtes de nivell de dificultat interpretativa mitjà, VIII Premis Catalunya de Composició Coral de la FCEC), i Excelsior d’Anna Campmany, sobre text de Joan Maragall (menció especial a la millor obra sobre text català, categoria cor mixt, III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català). També estrenarà l’oda dedicada al Palau de la Música Catalana Parets de llum de Carles Guinovart, amb la qual es vol retre homenatge al compositor, que va morir el 30 de setembre passat als 78 anys. El Cor de Cambra acabarà la seva actuació amb una obra de Morten Lauridsen.
El Cor Femení Voxalba estrenarà CXLVI de Laura Gustovska (premi a la millor composició coral per a veus iguals, III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català) i Clavellets vermells de Marian Marquez de Gopegui (menció extraordinària, categoria cor femení, III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català); també cantarà obres de Rakhmàninov i Randall Stroope.
Finalment, el Cor Bruckner Barcelona tancarà la Festa de la Música Coral amb les estrenes Mare vull casar-me de Sergi Bosch Alcaina (premi a la millor harmonització a cappella de cançons tradicionals dels territoris de parla catalana, per a veus mixtes de nivell de dificultat interpretativa mitjà, VIII Premis Catalunya de Composició Coral de la FCEC) i Ave Maris Stella de Josep Ollé i Sabaté (Premi Maria Font Bernaus, a la millor composició coral per a cor mixt, III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català). També interpretarà obres de Milhaud i Vila i Casañas.
Catclàssics