ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cristo gros

10/2/2020 |

 

Dins aquest any #Beethoven250 la gran aposta del Palau és la integral simfònica per les millors formacions en la interpretació musical amb criteris històrics. Tenir durant cinc dies consecutius l’Orchestre Révolutionnaire et Romantique i el Monteverdi Choir dirigides pel seu creador, Sir John Eliot Gardiner, abordant sencer i cronològicament el corpus simfònic de Beethoven, és un luxe que té Barcelona i una de les millor formes de festejar l’aniversari, motiu pel qual gairebé ja no queden entrades per a cap concert.

I més si tenim en compte que aquest projecte, que es va iniciar anit amb la Primera Simfonia, inaugura una gira que després únicament visitarà New York, Chicago, Londres i, com avui mateix s’ha anunciat, es tancarà a Atenes.

Un Gardiner afable, tot i que no va quedar-se a respondre preguntes, va ressaltar que el Palau és un dels seus espais preferits per la proximitat del públic on sempre es generen ambients especials, i per la disposició i bellesa de l’escenari, i va mostrar-se feliç de poder celebrar els 30 anys de l’Orquestra, absoluta referència mundial en repertoris romàntics que, tot i estar formada per extraordinaris músics repartits a les millors orquestres del món quan es troben per tocar junts desprenen un entusiasme més propis d’orquestres de joves. Un plus energètic que provoca que aquests músics, de fins a catorze nacionalitats, sempre donin el millor de sí mateixos quan interpreten plegats.

Gardiner va ressaltar aspectes de la Heroica i de la Cinquena vinculant-les als profunds sentiments polítics i filosòfics de Beethoven però va destacar la Novena, que s’interpretarà divendres i que serà enregistrada per TV3, com la cimera i màxima expressió d’aquests, tot deplorant de passada el Brexit .

Musicalment va destacar com aquesta Orquestra, a diferència de les modernes que tendeixen a aplanar el so minimitzant les diferències entre seccions, individualitza cada sonoritat, gairebé instrument a instrument, el que fa que puguem apreciar aquesta preciosa música abans de ser pasteuritzada destil·lant les sonoritats i matisos d’unes cordes i uns metalls que tracten de recrear allò original que el geni de Beethoven va crear a començaments del XIX.

Tota una orgia sonora poder gaudir de com evoluciona a través de l’orquestra un dels majors músics de tota la història que enguany tenim la sort de celebrar. 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet