ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Neix la Fundació Privada Montserrat Caballé

7/2/2020 |

 

El somni de Montserrat Caballé els darrers anys va ser poder crear una fundació i mantenir viu el seu Concurs Internacional de Cant com a trampolí per a noves generacions de joves talents. Malauradament aquest camí es va veure interromput per la seva trista desaparició el passat octubre de 2018. Amb la finalitat d’assolir els seus desitjos, la seva família ha decidit crear la Fundació Privada Montserrat Caballé, que té com a objectiu mantenir viu el record de la seva vida i obra, promovent al mateix temps tota la tasca docent que va desenvolupar.

 

La Fundació Privada Montserrat Caballé neix amb quatre objectius principals:

 

- Ajudar joves talents mitjançant beques i estudis impartits per persones vinculades a la trajectòria artística de la soprano, així com ajudar a desenvolupar les seves carreres professionals.

 

- Reprendre a partir de la XVI edició el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé de manera itinerant, comptant amb jurats de reconegut prestigi internacional i dotacions econòmiques als guanyadors.

 

- Organitzar sessions audiovisuals i exposicions itinerants per mantenir viu el record i la trajectòria artística de Montserrat Caballé i, crear també un espai per dedicar-li un Museu.

 

- Organitzar esdeveniments i concerts per promoure la Fundació i la recaptació de fons per aquesta.

 

Concurs Internacional de Cant

El Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé es una marca registrada de prestigi nacional i internacional fruit del treball altruista de la soprano barcelonina. Des de la seva creació, Caballé va decidir que el seu Concurs fos itinerant i fins a dia d’avui les seves seus havien estat L’Auditori de Sant Julià de Lòria al Principat d’Andorra, La Seu d’Urgell i les darreres edicions es van dur a terme al Auditori de Saragossa. La represa del Concurs serà ara al Gran Teatre del Liceu en la seva XVI edició, que se celebrarà el 6 d’Octubre de 2020, data en què es commemoraran els dos anys de la pèrdua de Montserrat Caballé. La XVII edició tindrà lloc el 7 d’octubre del 2021 al Teatro Real de Madrid.

 

En les seves 15 edicions han participat més de sis mil joves cantants arribats dels cinc continents. Els guanyadors han debutat amb èxit de crítica i públic en els més prestigiosos teatres d’òpera del món i actualment podem llegir els noms de molts d’ells, com Pretty Yende, Nadine Sierra, Levy Sekgapane o Pene Pati, a les programacions del Metropolitan de Nova York, de l’Òpera de San Francisco, La Scala de Milà, l’Òpera de Viena, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid o l’Opéra Bastille de París entre d’altres.

 

El Concurs atrau sempre a gran quantitat de periodistes i espectadors arribats d’arreu del món, esdevenint un punt de referència mundial en l’àmbit de l’òpera. Cada edició ha comptat amb un jurat de reconegut prestigi internacional com els directors de La Scala de Milà, del Metropolitan de Nova York, del Gran Teatre del Liceu, de l’Staatsoper de Viena, del Teatro Colón de Buenos Aires entre d’altres, i grans noms del món de l’òpera com Giulietta Simionato, Elena Obratztsova, Manuel Ausensi, Francisco Araiza, Juan Pons, Justino Diaz, Dennis O’Neill, Cheryl Studer entre d’altres, així com directors d’empreses multinacionals relacionades amb la música com SONY-BMG, Euroarts TDK, i persones de reconegut prestigi dins el món de l’òpera com Ioan Holender, Carlos Caballé, Jose Antonio Campos, crítics musicals com Roger Alier i Fernando Sans-Rivière, així com agents de renom internacional.

 

Els premis del Concurs consisteixen en dotacions econòmiques de 15.000 euros (1r premi), 6.000 euros (2n premi) i 3.000 euros (3r premi). La Fundació Montserrat Caballé vol afegir també el compromís amb teatres d’òpera i festivals de premiar els guanyadors amb actuacions dintre de les seves programacions anuals. La durada del Concurs serà d’una setmana amb 4 dies d’eliminatòries, una semifinal amb 30 participants com a màxim i la final d’uns 12 o 14 participants. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet