ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La catedral de Barcelona acull per onzè any consecutiu el Cant de la Sibil·la del Cor Francesc Valls

24/12/2019 |

 

La mezzosoprano Mariona Llobera assumeix el paper de Sibil·la per primera vegada.

El Cor Francesc Valls tornarà a interpretar per onzena vegada consecutiva el Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona, just abans de la Missa del Gall d'aquest dimarts a la nit presidida pel cardenal arquebisbe Joan Josep Omella. La novetat d'enguany és que la mezzosoprano Mariona Llobera assumeix el paper de Sibil·la després de deu anys sent interpretada per Eulàlia Fantova. Com acostuma a ser tradició, el Cor encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al compositor igualadí Carles Prat, que també és membre del Cor Francesc Valls.

Mariona Llobera, que assumeix el paper de Sibil·la per primera vegada, ha explicat que coneixia l'estructura i el significat perquè des que van estrenar el Cant fa deus anys ella forma part del cor: "Intento retrocedir en el temps per explicar com ho devien cantar".

Els llistat de compositors que ja han rebut l’encàrrec de revisar el Cant de la Sibil·la són Jordi Cervelló, Josep Vila, Vic Nees, Narcís Bonet, Xavier Pagès-Corella, Johan Duijck, Bernat Vivancos, Joan Magrané i l’any passat Josep Soler i Mariona Vila. Així mateix, aquest any el Cor tornarà a interpretar el Liber Generationis de Joan Pau Pujol després que l’any passat va ser reversionat per la compositora Mariona Vila.

El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la catedral barcelonina l’any 1575. A la basílica hi va haver una gran tradició de fer el Cant de la Sibil·la la nit de Nadal, i es va representar, almenys en una segona època documentada, del 1481 al 1575.
La Sibil·la és un personatge femení vestit a l'antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la mà anuncia l’apocalipsi. El Cor de Cambra Francesc Valls el va recuperar l’any 2009 i des d’aleshores el representa de manera ininterrompuda a la catedral de Barcelona.

El director Pere Lluís Biosca ha explicat que ara no estan al segle XVI i fan una versió més ornamentada i més moderna. "És una versió que volem viva i no que sigui una reconstrucció exacta, perquè no ho serà mai", ha afegit. 


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet