ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Peter Sellars obre amb un text d'Eurípides el Grec «més potent de la història»

10/6/2004 |

 

El director artístic considera la programació d'enguany com el festival d'estiu més competitiu d'Europa

La meitat dels espectacles del cartell són coproduccions que financen el Fòrum i l'Institut de Cultura de Barcelona

El muntatge que dirigeix Peter Sellars, The children of Herakles d'Eurípides, serà la primera representació del Grec «més potent de la història». El director Borja Sitjà remarca que la coincidència del Fòrum ha permès dissenyar un cartell molt competitiu: «No crec que a Europa hi hagi una programació equiparable a la de Barcelona.» Àlex Rigola estrenarà l'Amfiteatre Grec amb Santa Joana dels escorxadors , una particular adaptació del text de Bertolt Brecht. Dels 42 títols del festival, 19 els han coproduït conjuntament l'Institut de Cultura de Barcelona i el Fòrum. El Grec es reivindica com el segell que cridi el públic als espectacles del Fòrum Ciutat.

Del 15 de juny al 15 d'agost es desenvoluparà el Grec més important de la història. Sitjà insisteix que hauran de passar molts anys perquè es torni a veure un cartell com el d'enguany. I és que la programació del Grec enguany complementa la del Fòrum Ciutat, que també dirigeix Sitjà. El Grec, que són aquelles produccions en el marc del Fòrum Ciutat que ha contractat l'Institut de Cultura de Barcelona, inclou 42 propostes artístiques: 18 muntatges de teatre, 14 concerts, 2 òperes i 6 espectacles de dansa, a més dels festivals temàtics Dies de dansa, Cinema i bany i les sis converses a les biblioteques de Barcelona.
El Grec intercala creadors catalans com Rigola, Carme Portaceli (Gènova 01), Calixto Bieito (El rei Lear) i Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi (Glimpse) amb noms de l'escena internacional: Peter Brook, Sellars, Itzik Galili i Christiane Véricel.
Sellars obrirà el Grec amb The children of Herakles a la sala Fabià Puigserver del Lliure. El director anglosaxó s'ha interessat per un text d'Eurípides que parla sobre els refugiats, escrit fa 24 segles però que es manté en plena vigència. Sellars convida amb aquest muntatge a la reflexió. Membres de col·lectius d'immigrants de la ciutat donaran el seu testimoni arran d'aquesta obra. També els immigrants intervindran en el muntatge de Christiane Véricel, ¿Hasta cuándo?, al Mercat de les Flors. La producció ha triat nens immigrants de París, Viena i Barcelona per concebre una obra sobre la fràgil frontera entre la confiança i el recel, l'amistat i l'odi

Jordi Bordes
El Punt

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet