16/10/2019 |
La fórmula d’èxit de maridar gastronomia i lírica practicada pel barceloní Restaurant 7 Portes inicia la vuitena temporada amb sis sopars concert, el primer dels quals serà protagonitzat pel tenor Samuel Peláez el proper dijous 24 d’octubre, que en farà el número 52.
Els Sopars Lírics s’han consolidat com una de les activitats referents a Barcelona en la promoció de joves cantants lírics d’òpera, amb més de 50 sopars concert que han donat l’oportunitat a joves cantants de presentar-se en públic, i també cantants no habituals en les programacions. Uns sopars concert que han reunit més de 2.500 comensals; “Hem omplert un Liceu”, diu orgullós Roger Alier, director artístic del cicle al costat de Jordi Maddaleno. “Volem divulgar l’òpera i animar la gent perquè vagi a l’òpera”, diu Roger Alier, que amb Jordi Maddaleno són els encarregats d’introduir les obres que s’interpretaran, escollides lliurement pels cantants. “Estem molt contents i orgullosos d’aquesta col·laboració”. La complicitat i els interessos comuns d’Alier i Maddaleno, al costat de l’aposta per la cultura del Restaurant 7 Portes, fan dels Sopars Lírics una proposta d’una inqüestionable proximitat entre públic i artista.
Aquesta temporada 2019-20 seran sis joves: el tenor Samuel Peláez (24 d’octubre), el baríton Jan Antem (28 de novembre), la mezzosoprano Anna Gomà (23 de gener), el contratenor Mikel Uskola (5 de març), el guanyador o guanyadora del Premi 7 Portes del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell (7 de maig) i la soprano Tabita Martínez (18 de juny).
Al llarg d’aquests anys hi han participat, als Sopars Lírics, cantants avui dia en plena carrera ascendent, com ara les sopranos Sara Blanch i Mercedes Gancedo, ambdues participants a la primera edició (2013), o també les joves sopranos Serena Sáenz (2014) o Elionor Martínez (Premi 7 Portes a la 3a edició del Concurs Josep Palet de Martorell, 2019), la mezzosoprano Helena Ressureiçao (2018), el baríton Josep-Ramon Olivé (2015) o Carles Pachón (2016), el tenor César Cortés (Premi 7 Portes al 1r Concurs de Cant Josep Palet de Martorell, 2017), el baix Gerard Farreras (2018) i fins i tot contratenors, com Víctor Jiménez (2016) o Hugo Bolívar (2017). Cal destacar també la tasca i el bon ofici de Josep Buforn, pianista acompanyant dels cantants. També hi han col·laborat cantants de carrera consolidada, com David Alegret, Carlos Daza o Maribel Ortega. La soprano Eugènia Montenegro va protagonitzar el primer Sopar Líric, el gener del 2013, coincidint amb l’any del bicentenari del naixement de Richard Wagner i Giuseppe Verdi.
Referent de l’alta gastronomia a la Ciutat Comtal, al llarg dels 183 anys d’història el Restaurant 7 Portes ha acollit nombroses activitats culturals i artístiques. Ha estat punt de trobada de figures com ara Pablo Picasso, Joan Miró, Rafael Alberti, Federico García Lorca, Salvador Dalí i altres artistes internacionals destacats; les seves parets són testimoni gràfic i fotogràfic de veus i opinions en molts àmbits diferents. El Restaurant acull de manera permanent una sèrie de tertúlies amb persones de diversos àmbits de la societat. També col·labora amb esdeveniments i festivals artístics, com és el cas de BCN Clàssics i el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, entre d’altres. Igualment, cal destacar la “Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana”, que estudia i publica els receptaris més significatius de la cuina del país des del segle XIV fins a l’actualitat i dels quals ja s’han publicat quatre volums.
Els sopars concert tindran lloc en dijous. Més informació i reserves en aquest enllaç.
Revista Musical Catalana