ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Antonini i el Giardino Armonico seran les estrelles de Torroella

3/6/2004 |

 

La Generalitat estudia firmar un contracte programa de tres anys amb la mostra.

El flautista i director Giovanni Antonini i el seu Giardino Armonico, grup especialitzat en la interpretació de la música dels segles XVII i XVIII amb instruments originals, seran els màxims protagonistes del Festival Internacional de Músiques de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), que tindrà lloc del 16 de juliol al 23 d'agost. La mostra empordanesa està dedicada a la música clàssica en el seu espectre més ampli. "Les músiques del món també són clàssiques", va defensar ahir Josep Lloret, director artístic del festival.

De cara a les bodes de plata de la mostra, l'estiu que ve, el Departament de Cultura de la Generalitat estudia crear un marc més estable de col.laboració a través d'un contracte programa de tres anys. "Volem superar l'antiga política de subvencions puntuals per passar a compartir un projecte, preocupant-nos de la qualitat i no només de la part administrativa", va afirmar ahir Lluís Noguera, subdirector de Promoció Cultural.
Aquesta nova línia de col.laboració demana augmentar l'aportació econòmica, que es destinaria a diferents fronts. Un d'ells, un nou espai més ampli que permeti acollir espectacles impossibles d'interpretar en el marc de l'església de Sant Genís, ideal per a la música de cambra. "Estem estudiant remodelar el passeig que porta a l'església per convertir-lo en un auditori per a 1.200 persones, amb la col.locació d'una campana acústica davant de l'església", va avançar ahir Lloret, que coincideix amb l'alcalde de Torroella a apostar per aquesta alternativa, "més viable" que no el projecte d'un auditori de nova construcció.

Antonini, que la temporada que ve tornarà a dirigir la Filharmònica de Berlín després de l'èxit aconseguit l'hivern passat, oferirà dos concerts com a principal artista convidat. El primer, amb l'emergent soprano catalana Núria Rial, i el segon concert amb el duo de pianos de les germanes Labèque, amb qui ja ha col.laborat en anteriors ocasions i ha gravat un disc. Tots aquests concerts es faran a l'església que acull els principals espectacles del festival, ressenyats al quadro adjunt.

Entre ells, destaquen la presentació de Patricia Petibon, soprano francesa amb una fulgurant carrera; la Camerata de la Filharmònica de Berlín, i el grup Speculum. Aquesta formació de música antiga dedicarà el quart concert en memòria d'Ernest Lluch a la poesia i la música de la Corona catalanoaragonesa en un espectacle que recrea una fantasia medieval.

El Palau Solterra acollirà el 31 de juliol una vetllada poètica en què Elena Gracera, mezzosoprano amb projecció europea, cantarà cançons inspirades en versos de Juan Ramón Jiménez, Miguel Hernández i José Hierro i musicades per Eduardo Rincón.

ESTRENA DE BALADA
El prestigiós Trio Guarneri estrenarà Prague Sinfonietta, un encàrrec del festival a Leonard Balada, autor de l'òpera Cristóbal Colón. Els concerts de Músiques del Món a la plaça porticada arrencaran amb una altra estrena: Som de mar. Firmada per Miquel Gil, aquesta producció pròpia proposa un viatge musical pel Mediterrani amb cantants com Lídia Pujol i el grup Al Tall, entre d'altres.

El guitarrista flamenc Manolo Sanlúcar (4 d'agost), les tarantel.les del conjunt italià L'Arpeggiatta (7 d'agost) i la fusió entre el jazz i la música armènia de Navy Band (8 d'agost) completen els concerts a la plaça.

Marta Cervera
El Periódico

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet