ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Philip Glass presenta la seva obra i la residència al Palau de la Música Catalana

21/5/2019 |

 

Philip Glass, compositor convidat de la temporada 2018-2019 del Palau, és un músic i intel·lectual amb un gran impacte al món de la música gràcies a les seves òperes, simfonies i partitures. Aquesta temporada ha estat convidat al Palau de la Música Catalana en la seva doble faceta, com a compositor i intèrpret. El temple modernista ha programat un total d’onze concerts on les seves composicions són presents.

Glass oferirà demà, 21 de maig, un recital en el qual ell mateix interpretarà les obres del seu catàleg per a piano: Mad rush i Closing. Entremig, els seus pianistes deixebles Maki Namekawa i Anton Batagov interpretaran extractes de l’obra Mishima, Distant figure, passacaglia per a piano, Etudes #7 i Stokes. Obrirà el concert l’Orfeó Català, dirigit per Simon Halsey, amb l’obra Vessels, una peça de Glass per a cor i piano amb arranjament d’Albert Guinovart, que en serà el pianista. El concert tindrà una durada de 75 minuts sense pausa.

També corresponent al Cicle Philip Glass que el Palau dedica al compositor, dilluns vinent el Collegium Vocale Gent i la cantant Suzanne Vega, juntament amb l’Ictus Ensemble interpretaran Einstein on the beach, òpera emblemàtica del compositor nord-americà. Durant la funció, per desig de Philip Glass, el públic podrà entrar i sortir de la Sala de Concerts en qualsevol moment. I el 29 de maig, la formació BCN216, dirigida per Francesc Prat, interpretarà Orbit i el Quartet núm. 3 de Glass, a més d’obres de Josep Maria Guix, l’altre compositor convidat d’aquesta temporada al Palau.

El catàleg de Philip Glass inclou un extens conjunt d’obres que sonen arreu del món, ja sigui per a cinema o bé com a col·laboracions amb artistes del rock, el pop o les músiques del món. A partir del seu treball amb Robert Wilson, que arrenca als anys seixanta, Glass és el primer compositor que connecta amb públics de diferents generacions. Des d’Einstein on the beach, Glass ha ampliat el seu repertori amb música per a òpera, dansa, teatre, cambra, orquestra i cinema. Així mateix, ha rebut nominacions als premis Oscar de l’Acadèmia (per Kundun, Les hores, Diari d’un escàndol) i un Globus d’Or (El show de Truman). Glass va celebrar el seu 80è aniversari el 31 de gener de 2017 amb l’estrena mundial de Symphony núm. 11 al Carnegie Hall. Aquesta temporada va incloure a la seva programació les estrenes de les òperes The trial i The perfect american als Estats Units, a més de diverses obres noves, com el Piano concerto núm. 3 i String Quartet núm. 8. El 2015 Glass va rebre la Medalla Nacional de les Arts dels Estats Units i l’11è Premi Glenn Gould. La temporada 2017-18 va ser honorat amb la Càtedra de Compositors Richard i Barbara Debs del Carnegie Hall. Així mateix, el desembre del 2018va rebre el 41è Premi Kennedy Center. I el mes de gener passat la Filharmònica de Los Angeles va presentar l’estrena mundial de Symphony núm. 12 de Glass, basada en l’àlbum Lodger de David Bowie, i tres Simfonies basades en la Trilogia de Berlín del mateix Bowie. Actualment està immers en l’escriptura d’una partitura original per a un King Lear a Broadway, i en una col·laboració teatral, Tao of Glass, dirigida per Phelim McDermott, que s’estrenarà al Festival Internacional de Manchester aquest proper mes de juliol. Glass continua interpretant concerts de piano i de música de cambra amb músics de renom mundial, a més de presentar-se habitualment amb la Philip Glass Ensemble.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet