4/4/2019 |
Philippe Herreweghe amb les dues Passions de Bach.
I Paul McCreesh amb Les estacions de Haydn.
I Lang Lang amb les Variacions Goldberg de Bach.
I Simon Rattle amb Crist en el Mont de les Oliveres de Beethoven.
I Zubin Mehta i la Filharmònica de Viena amb la Simfonia número 3 de Mahler.
I Gustavo Dudamel amb el Fidelio de Beethoven.
I Esa-Pekka Salonen amb la Philharmonia Orchestra amb la Novena Simfonia de Mahler.
I John Eliot Gardiner amb la integral de les Simfonies de Beethoven.
I Jordi Savall amb l’Oratori de Nadal de Bach.
I Matthias Goerne.
I Cecilia Bartoli.
I Philippe Jaroussky.
I Grigory Sokolov.
I Alexander Melnikov.
I Yuka Wang.
I Elisabeth Leonskaja.
I Khatia Buniatishvili.
I Isabelle Faust.
I Jean-Guilhen Queyras.
I Anne-Sophie Mutter.
I Joyce DiDonato.
I homenatges a Toldrà i Guinjoan.
I.....
No em sento capaç de sintetitzar en un article l’enorme proposta que enguany ens fa el Palau de la Música Catalana de cara a la temporada 2019-20, la darrera concebuda pel director artístic adjunt Víctor García de Gomar, que marxa al Liceu. 120 concerts i 60 activitats complementàries configuren una programació excepcional.
Alguns eixos sobre els que s’ha concebut són el 250è aniversari del naixement de Beethoven, més Palau Bach (i que duri!) i el protagonisme dels emergents Jörg Widmann, compositor, clarinetista i director, renovador de la improvisació en la clàssica i el concepte de collage i el reusenc Joan Magrané, amb una quinzena d’obres per poder copsar la diversitat de formes emprades al llarg de la seva curta però interessantíssima trajectòria, amb especial referència a la veu amb evidents deutes a Monteverdi i Lassus.
Tot el programa sencer fa que cada dos dies hi hagi algun concert o activitat relacionada. Seguint teixint complicitats amb altres arts: amb la fotografia mitjançant la figura de Joan Fontcoberta; amb la poesia amb Blanca Llum Vidal i Perejaume; amb el vídeoart amb Bill Viola amb alguns retaules en moviment que culminaran a la Nit Bill Viola en què el Palau acollirà The Crossing, The Messenger i Inverted Birth simultàniament a altres sessions al Liceu i a La Pedrera.
Tot plegat amb la voluntat de provocar en el públic l’impacte transformador de la música, fil conductor d’aquesta temporada ‘On la música et transforma’.
Grans intèrprets de grans obres en un entorn preciós.
Ignasi Albors
Catclàssics