ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

'Les cambres del Liceu' obre els espais privats del Teatre

24/10/2018 |

 

Amb motiu del 20è aniversari de la reobertura del Teatre i com a una de les accions del projecte musical que lidera Josep Pons, es presenta el nou cicle estable de música de cambra al Liceu. Seran quatre concerts de proximitat, amb preus populars, d’una hora de durada i servits amb breus comentaris per facilitar-ne l’apropament a tothom.

El nou cicle permet descobrir el Teatre a través de les seves cambres, espais on es “cuina” la música i llocs selectes i privats del Liceu com la Sala del Cor, la Sala Mestres Cabanes o el Foyer
Els conjunts estan formats per membres de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, que trobaran en aquest cicle una eina més per mostrar el seu treball, fent-nos gaudir de la seva qualitat

El Gran Teatre del Liceu inicia, amb motiu del 20è aniversari de la seva reobertura, Les Cambres del Liceu, el nou cicle de concerts de cambra ideat pel director musical Josep Pons que tindrà lloc a alguns dels espais privats del Teatre com la Sala del Cor, la Sala Mestres Cabanes o també el Foyer. A banda de poder descobrir el Liceu a través de les seves cambres, les sales on es cuina la música, el cicle donarà l’oportunitat als espectadors de conèixer indrets selectes que habitualment no s’obren al públic. La intimitat d’aquests espais, els preus populars, la durada no superior a una hora i els breus comentaris que de la mà de Pol Avinyó acompanyaran els concerts permetran potenciar aquesta proximitat que el cicle cerca amb els espectadors. Els conjunts estaran formats per membres de l’Orquestra Simfònica i del Cor dirigit per Conxita Garcia, que emprendrà un viatge a través de l’univers Wagner, no només amb la seva música sinó amb la dels compositors que el varen inspirar i dels que varen beure del seu llegat.

Les Cambres del Liceu no tan sols significa una manera de descobrir aquests espais i apropar-los al públic sinó que també suposa un apropament cap allò que fa bategar l’entitat: els seus músics. El Gran Teatre del Liceu compta amb una excel·lent Orquestra i Cor formats per artistes de primer nivell i Les Cambres del Liceu esdevindrà una eina magnífica mostrar el seu treball i la seva qualitat. A més, els músics de l’Orquestra que habitualment desenvolupen la seva feina en el seu marc natural, el fossat just davant de l’escenari, podran guanyar visibilitat i protagonisme gràcies al projecte, que vol esdevenir una marca de qualitat com a cicle estable de concerts.

El quartet revolucionari
El primer concert se celebrarà el 23 de novembre en forma de quartet, l’element nuclear de la música de cambra, que, desenvolupat ens mena cap a l’orquestra. Ens trobem davant dos compositors (Ludwig van Beethoven i Dmitri Xostakóvitx) que fan de la seva música un element de reflexió i generador de conflicte intel·lectual i estètic que ens porta a la revolució de les idees i del pensament.
Més informació

Veus blanques i els camins cap a Wagner
El segon concert serà el 18 de gener i comptarà amb el Cor de dones del Liceu, que ens proposa un viatge musical per a conèixer els compositors amb qui Wagner es va sentir inspirat a l’inici de la seva carrera, aquells amb qui Wagner va coincidir i va tenir relació i aquells que es van sentir inspirats i seduïts per la seva música.
Més informació

Liceu Brass Ensemble: A tota màquina!
El tercer concert (22 de febrer) el protagonitza la secció de metalls de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, que s’ha constituït en grup D.O.: Liceu Brass Ensemble. Per la presentació en societat d’aquest nou grup a l’escena musical catalana, ens proposen un programa brillant, lluminós, que posa a prova l’expressivitat i els recursos potencials d’una formació de metalls. El director convidat per a aquest programa és l’especialista en instruments de metall Ian Bousfield.
Més informació

El món d’ahir: la culminació d’Europa
El quart programa (31 de maig) es tracta d’una formació més àmplia, no de grups sinó d’orquestra de cambra, i el programa escollit, dissenyat al voltant de Wagner, es correspon amb aquell sentiment, època i circumstància que Stefan Zweig ens descrivia al seu sensacional llibre El món d’ahir: la culminació d’aquella Europa ideal, noble, segura que acabarà en mil bocins a la Primera Guerra Mundial i encara més a la Segona. El concert serà dirigit per un músic de la pròpia Orquestra que comparteix la trompa amb la direcció d’orquestra, Ionut Podgoreanu.
Més informació

 


Gran Teatre del Liceu

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet