8/5/2018 |
El reconegut violoncel·lista Pau Codina (1988), un dels músics joves catalans amb major projecció i presència a l'escena internacional, capitaneja aquest dijous 10 de maig, a les vuit del vespre i a L'Auditori de Barcelona (en el marc de la seva temporada de cambra) un autèntic allstars internacional que oferirà els quintets amb piano de Robert Schumann i Antonín Dvořák.
Després de l’èxit de la temporada passada amb la proposta dels quartets amb piano de Brahms en mans de músics de casa nostra amb una forta projecció internacional, L'Auditori repeteix l’operació amb Codina al capdavant i acompanyat dels reconeguts intèrprets Valeriy Sokolov, violí; Nikita Boriso-Glebsky, violí; Dana Zemtsov, viola iEvgeny Izotov, piano.
En relació a l'elecció de les obres, Schumann va dedicar el famós Quintet amb piano en Mi bemoll major op. 44 a la seva esposa Clara, que l’havia d’estrenar, però es va posar malalta i l’estrena la va fer Felix Mendelssohn de manera imprevista i malgrat l’extrema dificultat de la part pianística. El Quintet núm. 2 op. 81 amb piano de Dvořák, una de les obres cambrístiques més desitjades pels intèrprets, és una reconstrucció d’un quintet anterior i inclou referències a la música popular txeca.
El concert titulat Piano Quintet Masterpieces tindrà lloc aquest dijous, a les vuit del vespre, a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori i comptarà amb una xerrada prèvia a les 19.30 hores a àrrec de la periodista musical Mònica Pagès que descobrirà als assistents els detalls dels dos quintets programats. Aquest concert de la temporada de cambra compta amb el suport de Musicup Close Network, cofundadors del Creative Europe Programme of the European Union.
Sobre Pau Codina, violoncel
Codina va néixer a Barcelona l’any 1988 i va realitzar els seus estudis a l’Escola Municipal de Música de Manlleu, la Yehudi Menuhin School, la Guildhall School of Music & Drama i la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les.
Com a solista ha tocat en grans sales arreu d’Europa com el Royal Festival Hall, el Wigmore Hall, el Palau de la Música Catalana i el Teatro Monumental de Madrid, i amb orquestres com l’Orquestra de Cambra Franz Liszt de Budapest, la de Cambra de Wallonie i la d’Andorra, l’OBC i l’Orquestra de RTVE, entre d’altres. Apassionat de la música de cambra, forma part del Quartet Idomeneo, el Trio Fortuny i l’Oculi Ensemble, amb els quals desenvolupa un treball regular i de fons. L’han reconegut amb el primer premi del concurs Guilhermina Suggia, el premi Schlosskonzert del Festival Internacional de Kronberg i el primer premi i el premi especial EMCY del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya.
Catclàssics