ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Música al Museu Marès

15/1/2017 |

 

 

 

El Museu Frederic Marès ofereix, per segon any consecutiu, un cicle de concerts que vol aportar un valor afegit a l’oferta barcelonina. Tindrà lloc entre el 22 de gener i el 18 de juny amb noms com Eulàlia Fantova, Esther Piñol o Ferran Savall.

Museu Frederic Marès

Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès emprèn la segona edició del Cicle de concerts amb el compromís de seguir oferint propostes singulars que aportin un valor musical i de contingut a cadascuna de les audicions, que tenen lloc els diumenges al matí. El Museu convertirà sis espais de la seva exposició permanent en petites sales de cambra per oferir un “diàleg entre les col·leccions i la música”, que abasta des de l’època medieval fins al segle XX.

En aquesta ocasió han escollit obres i objectes de les col·leccions del Museu per relacionar-les directament amb el programa. El projecte compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i ofereix la possibilitat de mostrar el resultat de la tasca docent del professorat i de l’estudi dels estudiants, així com els graduats, eixamplant el recinte de les aules. Ells seran els protagonistes escollint els programes a executar, sempre relacionant música i art –pintura o escultura, el que predomina al Marès.

El proper 22 de gener, a l’Estudi-biblioteca del museu, els violoncel·listes Irma Bau i Nico Cobo dedicaran el concert al compositor Gaspar Cassadó, que el 1960 va oferir un concert al Museu amb la seva dona, la pianista Chieko Hara. Interpretaran obres seves i de David Popper, entre d’altres. El 19 de febrer, sota el títol de “El ventall de la Patti”, Eulàlia Fantova, mezzosoprano, i Esther Pinyol, arpa, faran un recital que ens traslladarà a l’època romàntica per reviure la història d’Adelina Patti, una de les més cèlebres sopranos del segle XIX que, a través dels autògrafs del seu personalíssim ventall, ens permetrà resseguir la seva trajectòria vital i professional. En aquesta ocasió sentirem, a la Sala femenina, obres d’autors com Puccini o Sarasate. El següent concert, el 19 de març, Vincent Kibildis, arpa, Sophia Danliexki, viola de gamba i Laura Martínez Boj, soprano, faran un recorregut pel repertori de dues de les figures més rellevants de l’Ars Nova a Itàlia, Paola da Firenze i Francesco Landini. La sala tardogòtica del Museu embolcallarà una proposta que ja ens deixa entreveure els nous aires i les noves sonoritats que es difonen per tot Europa.

Enfilem l’abril amb el barroc, amb el “Concert de Diumenge de Rams” del dia 9 a la Sala del Barroc, un concert “espiritual” de música sacra en sintonia amb el dia en què se celebra. El programa versarà sobre el Seicento italià presidit pel Crist a la Creu de Sebastián Ducete amb àries italianes del segle XVII, de Claudio Monteverdi o Tarquino Merula. Ho interpretaran la soprano Belén Vaquero, i el tiorba Carles Blanch. “L’art de musicar la paraula” arriba el 21 de maig a la Sala d’escultura en pedra dels segles IC a XVI –que té un accés limitat per a persones amb mobilitat reduïda- amb Ferran Savall, veu, guitarra clàssica i tiorba. Emprendrem un viatge a través dels segles des de la música dels trobadors fins als cantautors actuals. El llaüt, representat en un capitell medieval del segle XIV –anònims medievals, Lluís Llach i Ovidi Montllor, entre d’altres- ens convida a descobrir l’antic art de posar música a les paraules.

El cicle acaba el 18 de juny amb un concert dedicat a Conxita Badia, “la liederista dels compositors catalans”. La soprano Maria Pujades i el pianista Daniel González interpretaran obres de Granados, Mompou, Morera o Falla en una cita en què es vol destacar l’amistat que Badia compartia amb Oleguer Junyent, el gran escenògraf i pintor català. El concert il·lustrarà musicalment l’exposició temporal Oleguer Junyent, col·leccionista. Roda el món i torna al Born.


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet