16/9/2016 |
SonarKids, Brodas Bros i l’Orquestra Simfònica del Vallès s’uneixen avui en el primer concert de la temporada 16-17 del cicle Simfònics al Palau de la Música Catalana.
L’Orquestra Simfònica del Vallès inaugura avui dissabte (19h.) la seva temporada de concerts al Palau de la Música Catalana. Es tracta d’una coproducció que pretén continuar apostant per apropar la música clàssica a nous públic. En aquest sentit les xifres, sempre fredes però sovint determinants, avalen la iniciativa: la temporada passada es van assolir els 18218 assistents amb una mitjana de 1401 espectadors per concerts i una ocupació del 70 %.
Les expectatives són altes per a la potent proposta inaugural avesada també al públic familiar amb l’obra Pere i el llop de Prokófiev. El concert començarà amb la Marxa op. 89 del compositor rus i tres moviments dels cinc poemes musicats per Ravel a Ma mère l’oye. El plat fort de l’espectacle serà la posada a escena de Pere i el llop de Prokófiev que comptarà amb la narració i coreografia de la companyia d’art urbà Brodas Bros aplegant 5 ballarins i 58 músics a escena.
Els Brodas Bros són un conjunt internacional que ha captivat el públic d’arreu amb la seva dansa contemporània. Han recorregut el món sencer, des d’Orient fins a Occident, presentant els seus espectacles obtenint sempre èxits clamorosos. En part, perquè la seva capacitat per contagiar vitalitat i energia no solament implica a joves, si no a públic de totes les edats.
Igualment el grup d’animació infantil SonarKids col·laborarà en aquest espectacle concebut com un viatge per una selecció de contes musicats. D’aquesta manera, l’ OSV oferirà un innovador concert on la música es combinarà amb la dansa urbana i la literatura en una sessió única dirigida per Pedro Alcalde, que ja ha col·laborat anteriorment amb Sónar i l’orquestra vallesana.
Innovació i multidisciplinarietat
La combinació de gèneres i disciplines musicals tan diverses i a priori difícils d’ imaginar en un mateix escenari respon a la voluntat de l’OSV de continuar innovant en els formats habituals de concerts simfònics i d’arribar a un públic, d’entrada, poc habituat a assistir als seus concerts, els espectadors més exigents i crítics de tots: els nens i nenes de totes les edats.
Per aquest motiu, l’OSV ha pensat en una proposta original i multidisciplinar que combinarà música clàssica, dansa urbana i literatura. Sens dubte és un tret de sortida molt potent per a una temporada que sobre el paper es preveu una de les més atractives i ben pensades dels darrers deu anys de l’orquestra i un dels projectes més atractius del panorama musical català. Per una vegada, el més significatiu d’un conte serà el que hi diu, com de costum, però també el que s’hi veu.
Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell