Beneït sigui el Palau
23/4/2004 |
El ministeri de Cultura no va ser present en la inauguració, tot i haver pagat la meitat de les obres.
El Palau de la Música Catalana ja ha entrat al segle XXI. Ahir va tenir lloc la solemne inauguració de les obres d'ampliació d'un dels edificis més emblemàtics de la cultura catalana.
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, i Fèlix Millet, president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, van ser els encarregats de presidir un acte que, com és de rigor, va comptar amb la tradicional tallada de cinta, una cinta que separava l'antic Palau del nou espai que ha guanyat la sala de concerts. Per donar encara més èmfasi a la fita, res millor que la benedicció de monsenyor Josep Àngel Sáiz, bisbe auxiliar de Barcelona, no debades l'edifici de Domènech i Montaner ha crescut on abans hi havia la parròquia de Sant Francesc de Paula.
Representants de la Generalitat, l'Ajuntameni i el Parlament de Catalunya van estar acompanyats de membres de l'anomenada societat civil, des del president del FC Barcelona, Joan Laporta, fins al president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta. En canvi, el món musical estava, pel que fa a presència, en clara minoria. Qui no hi va estar gens representat va ser el ministeri de Cultura, tot i que ha estat l'administració que ha pagat la meitat dels 24 milions d'euros de les obres d'ampliació. La recentíssima arribada del nou equip del ministeri pot explicar aquesta absència notable.
En el seu parlament, Fèlix Millet va parlar de les diferents etapes de remodelació del Palau i de com, finalment, la idea que va tenir Domènech i Montaner que la façana que tocava a l'església de Sant Francesc fos visible s'ha fet realitat. Això ha permès guanyar una nova plaça, sota la qual s'ubica el Petit Palau, i una prolongació del Palau, que inclou un restaurant, a més d'eliminar el queixal que hi havia al segon pis de la sala.
Xavier Cester
Avui